Toen wij in februari in Washington DC samen zaten met het marketingteam van Amerikaans president Donald Trump (Cambridge Analytica) viel mij op hoe hun aanpak in verband met online communicatie in zijn werk gaat. Wij hebben hieruit 3 tips voor jouw politieke campagne gehaald.

Het volledige verslag over mijn meeting lees je hier, maar hier alvast 3 zaken die wij daar hebben geleerd.

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

1. Neuromarketing en big data om te overtuigen

Stel jouw boodschap samen op basis van psychologische principes. Dit is een zeer efficiënte manier om mensen over de streep te trekken. Het zijn vaak oude principes. Iets wat toch wel opvallend is. De reden waarom ze die toepassen is natuurlijk omdat ze erg goed werken, zo simpel is het. De mensen van Cambridge Analytica combineren deze principes met big data.

2. Targeting en adverteren tijdens jouw campagne

Jouw boodschap gericht verspreiden aan een relevante doelgroep is veel doeltreffender dan een grote massa te willen aanspreken. Op sociale media is dit net hetzelfde. Tegenwoordig kunnen wij via Facebook gericht adverteren. De tijd dat we met de natte vinger de boodschap verspreidden is (gelukkig) voorbij. Denk niet in termen als “hoeveel mensen kan ik bereiken”, maar wel “hoe relevant zijn de mensen die ik bereik?” Pas je boodschap natuurlijk ook aan per doelgroep of target.

3. Herhalen is de sleutel tot politiek succes

Herhalen, herhalen, herhalen. Vandaag worden we overspoeld door communicatieboodschappen. Je weet wie je wilt bereiken. Je weet hoe je hen kan overtuigen. Nu is de vraag nog hoe vaak? Je boodschap mag nog zo goed zijn, als je het niet herhaalt zal het toch niet werken. Tijdens mijn andere studiereis in Amerika interviewde ik de 3 Ceo’s van Arizona’s grootste reclamebureau. Zij vertelden mij dat je vandaag gemiddeld 22 keer je boodschap moet herhalen voor mensen het onthouden. Begin nu natuurlijk niet te spammen, maar herhaal je boodschap wel voldoende!

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!