In ons nieuwste gratis E-book hebben we het over Emmanuel Macron​, de jongste Franse president ooit. In dit E-book presenteren we de belangrijkste lessen die jij kan leren van president Macron op vlak van Big Data, psychologie, overtuigen en sociale media.

Het laatste deel van ons E-book gaat dieper in op de sociale media van Emmanuel Macron. Welke trucs past hij toe? Welke gevolgen hebben deze trucs? En last but not least: hoe kan jij deze toepassen op jouw sociale media?

We delen in deze blogpost reeds twee tips met jou. De 4 andere tips kan je lezen in ons gratis E-book, dat je hier kan downloaden. We geven ook big-data-inzichten en enkele psychologische trucs voor jouw campagne.

Interactie op Facebook

In één van onze podcasts gaan we in gesprek met Sanne Kruikemeier, professor Politieke Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Haar ultieme tip is: interactie. Onderzoek toont aan dat interactie voor een positief effect zorgt.

We kunnen het dus niet genoeg herhalen: treed in interactie met je doelpubliek. Zorg ervoor dat mensen reageren op de berichten die je online plaatst. Dit kan je gemakkelijk doen door vragen te stellen of een gevoelig onderwerp aan te snijden. Wanneer je dan effectief reacties krijgt is het belangrijk om hier ook op te reageren in de mate van het mogelijke.

Maak gebruik van alle functies

Macron (lees: het team) post zowel filmpjes, korte berichten en notities. Dit is iets wat niet veel mensen kennen en dus gebruiken. Toch kan het interessant zijn om die notities te gebruiken om langere statements te communiceren met je doelpubliek. Wees wel niet overdadig met het posten van deze notities. Je wilt je publiek niet het gevoel geven dat ze eerst een boek moeten lezen om je te begrijpen.

Probeer te experimenteren, maar wees je ervan bewust dat iedereen meekijkt. Ga bijvoorbeeld eens live of post wat informele Instagram-verhalen. We zien dat Emmanuel Macron frequent live gaat op Facebook.

Wil je alle 6 de tips doornemen en nog meer te weten komen over psychologische trucs en big-data-technieken van Macron? Download ons gratis E-book hier.