Tijdens mijn roadtrip had ik de kans om Jo Detavernier te spreken. Hij is een Vlaams-Amerikaans ondernemer en auteur van het boek ‘Mijn Amerika’. De CV van Jo is best indrukwekkend. Ervaring in de communicatiesector heeft hij in overvloed. Zo werkte hij voor grote (PR-)bedrijven als Finn, Akkanto en Bpost. Jo is nu partner bij Manzer Communications; een communicatiebureau gespecialiseerd in digitale marketing, content marketing en mediarelaties. De geknipte man om enkele tips over personal branding te vragen.

Hoe kom je aan een sterk personal brand?

Focus en gaan!

Het is elke dag hard werken. Een sterk personal brand komt niet zomaar. Belangrijk hierbij is dat je keuzes maakt. Je claimt best één iets en je gaat er dan volledig voor. Het is bijna onmogelijk om je succesvol te profileren op verschillende thema’s. Je kan maar beter één iets claimen en er dan ook volledig voor gaan.

Je hoeft niet alles zelf te doen

Je hoeft niet altijd het warm water zelf uitvinden. Je kan ook niet in alles gespecialiseerd zijn. Het is soms beter om iemand anders iets te laten doen. Je wilt bijvoorbeeld een e-book schrijven. In plaats van uren werk te steken in het ontwerpen van een design, kan je het beter aan iemand anders vragen.

Bewijs je expertise

Veel content produceren en jezelf als expert op de markt zetten. Als je een autoriteit wilt worden, dan zal je je expertise moeten bewijzen. Daarvoor is eigenlijk maar een middel en dat is veel content produceren. Dit kan je doen door bijvoorbeeld boeken te schrijven, slideshares te maken, met journalisten werken, …

Nog verdere vragen omtrent personal branding?
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent personal branding?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!