Steve Hill heeft tonnen ervaring als het gaat over politieke campagnes en werken voor politici. Nu is hij Chief Of Staff van Oklahoma City, maar daarvoor werkte hij ook als woordvoerder voor verschillende politici en als politiek consultant.

Wat is het verschil tussen een PR-consultant en Chief Of Staff?

Als consultant of woordvoerder ben je veel meer bezig met mediarelaties. Je steekt zelfs bijna enkel tijd in persrelaties. Als Chief Of Staff ben je ook bezig met beleid. Als consultant connecteer je mensen met de pers. Als Chief Of Staff ben je de persoon die geconnecteerd wordt.

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Tips voor PR-consultants
1. Vertrouw elkaar

Er moet een vertrouwensband zijn met diegene die je vertegenwoordigt. Als je elkaar niet vertrouwt is een samenwerking eigenlijk onmogelijk. Als de politicus bijvoorbeeld iets niet durft zeggen, dan kan je er ook niet op inspelen of de schade proberen te beperken.

2. Werk aan relaties met media

Zorg dat je betrouwbaar bent en journalisten weten dat ze op jou kunnen rekenen voor goede informatie. Focus je niet op het aantal artikels, maar wel op de relaties met de journalisten.

3. Denk na over jouw eigen mening

Vertegenwoordig personen die deels in lijn liggen met jouw eigen gedachten en waar je zelf ook in gelooft. Dit maakt het makkelijker en zorgt er ook voor dat de communicatie beter is.

Benieuwd naar meer tips omtrent campagne voeren?

Of eerder interesse in een keynote over online campagne voeren? 

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!