De advertentiebibliotheek van Facebook heeft een update gekregen. Via deze tool krijg je een overzicht van wat de uitgaven van politieke partijen en politici aan Facebook zijn. De tool is niet perfect, maar het is wel fijn om af en toe naar toe te kijken. Het geeft je wel een indicatie qua budgetten en toont zo een stuk de strategische keuzes die in politieke marketing gemaakt worden. Onderaan deze blog vind je alvast onze laatste updates over de uitgaven.

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Hoe gebruik je de advertentiebibliotheek voor politieke advertenties?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je surft gewoon naar deze link van de advertentiebibliotheek en je kan starten. Zo kan je zien wat politici of partijen uitgeven en welke politieke advertenties er op dit moment lopen. Interessant, maar wel vervelend als je wat wilt vergelijken. Indien je de advertenties van politieke partijen wilt vergelijken, dan raden wij deze link aan. Of neem contact met ons op om onze data te gebruiken.

Update advertentiebibliotheek Facebook

In de tweede helft van juni 2020 heeft de advertentiebibliotheek een kleine update gekregen. Het is nu iets makkelijker om uitgaven van politieke partijen aan Facebook te vergelijken. Je krijgt nu een iets visuelere weergave.

(lees verder onder de foto)

Uitgaven politici en advertentiebibliotheek Facebook


De advertentiebibliotheek is zeker niet perfect. Facebook zou zeker nog meer moeite kunnen steken in deze tool om het nog allemaal transparanter te maken. Hoe dan ook is het wel een stap vooruit.
Indien je nog meer informatie wenst over de uitgaven van politieke partijen, dan neem je best contact met ons op. Eén van de nadelen is dat je maar beperkte mogelijkheden hebt in data en vergelijken is daardoor moeilijker. Wij hebben een eigen systeem ontwikkeld die het makkelijker maakt om te interpreteren en te vergelijken.

Contact opnemen kan via deze link.


Regelmatig delen wij enkele inzichten over wat politieke partije
n en politici uitgeven aan Facebook. Hieronder ons laatste overzicht. Wij proberen deze om de twee weken te vernieuwen.

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!