Hoeveel kansen heb je op een eerste indruk? Jammer genoeg maar één. Online is dit hetzelfde verhaal. De kracht van de eerste indruk is zeer sterk. Het leuke aan die eerste online indruk is dat je die volledig zelf in de hand hebt. Want wat doe je als je iemand opzoekt op Facebook? Je gaat een eerste indruk vormen.

We zoomen even in op enkele aspecten die heel belangrijk zijn.

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent personal branding? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Kies voor een gepaste profiel- en omslagfoto

Kies voor een deftige en professionele foto. Als je positiviteit uitstraalt, gaat men positievere eigenschappen aan jou koppelen. Dit is het Halo-effect. Dit effect zorgt ervoor dat alles wat jij daarna bekijkt van een persoon beïnvloed is door de eerste indruk. Stel dat je twee foto’s te zien krijgt:

  1. De persoon staat in een feestelijke omgeving drank naar binnen te spelen.
  2. De persoon staat opgekleed in een professionele omgeving.

Als je vervolgens naar de andere foto’s kijkt zal je onbewust die eerste indruk meenemen en die dan toetsen aan de informatie die jij daarna te zien krijgt van die persoon.

 

Zorg voor een goede persoonlijke beschrijving en vermeld belangrijke zaken

Heb je bepaalde opleidingen gevolgd? Vermeld dit zeker! Heb je een certificaat behaald? Vermeld het. Je kan zelfs een korte omschrijving toevoegen van wie je bent en naar waar jouw interesses gaan.

Overloop jouw foto’s eens

Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Zorg er voor dat de foto positieve woorden uitstraalt. Bewerk of verwijder foto’s voor een goede eerste indruk. Ga even kijken welke foto’s mensen als eerste zien en pas eventueel die foto’s aan.

Wijzig je privacy-instellingen

Zet alle privacy-instellingen openbaar. Dat meen je niet? Hoor ik je denken. Toch wel. Al is het natuurlijk wel heel belangrijk dat je hier strategisch mee omgaat. Post dan ook alleen de zaken die passen binnen je personal branding strategie.

Nog verdere vragen omtrent personal branding?
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent personal branding?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!