Video’s integreren in jouw content strategie zorgt ervoor dat het bericht beter onthouden wordt en daarnaast ligt de kans op engagement veel hoger. Sterker nog, tweets met video genereren 10 keer meer engagement dan tweets zonder video. Daarnaast bespaart men op gepromote tweets die video bevatten op kost-per-engagement.
Welke elementen moeten zo een video bevatten om te scoren? We geven jou alvast 5 handige tips mee.
 
Grijp de aandacht van jouw publiek

Voorzie een set-up of bewegingen/actie die voor mensen aantrekkelijk lijkt. Enkele voorbeelden die goed scoren op de aantrekkelijkheidsschaal zijn:

  • Een omgeving die niet-alledaags is of saai is;
  • variatie in jouw shots zoals een wijd beeld, close-up shots;
  • grafieken of tekst laten verschijnen in jouw beeld;
  • wissel snelle beelden af of gebruik slow-motion.
Vertel een verhaal

Focus jou op een verhaal waarin je een probleem schetst. Doorheen het verhaal schets je dan de oplossing voor het probleem. Zorg er wel voor dat het proces duidelijk te volgen is voor de kijker.

Voorzie ondertiteling

 

93% van de video’s op Twitter bekijkt men vanop een mobiel toestel. Het overgrote deel bekijkt deze video’s bovendien zonder geluid. Denk maar aan mensen die op weg zijn naar het werk met het openbaar vervoer of staan te wachten op hun koffie in de koffieshop. Niet iedereen heeft zijn oortelefoons mee. Indien je geen ondertiteling voorziet, gaat jouw boodschap hopeloos verloren.

Toon jouw logo

Toon jouw merk of het logo van het bedrijf subtiel tijdens de video. Op die manier laat je de kijkers van jouw video een band scheppen met jouw bedrijf of organisatie. Op het einde van de video kan je het logo dan wel expliciet tonen.

Toon gezichten

Consumenten – en mensen in het algemeen – zijn aangetrokken tot gezichten. Als je begint met een video is het van cruciaal belang dat er gezichten te zien zijn. Het verhoogt significant de kijkgraad van een video en mensen onthouden tot 2 keer beter jouw boodschap.

Wil jij binnenkort beginnen aan jouw video-avontuur? Wij kunnen je zeker helpen!

Bron: https://business.twitter.com/en/blog/5-data-driven-tips-for-scroll-stopping-video.html?ref=gl-em-newsletter_dg