Een Facebook Pixel is een stukje code die je aanmaakt in de Business Manager van Facebook. Door deze te installeren op jouw website kan je al je websitebezoekers een gerichte advertentie sturen.

Retargeting met de Facebook Pixel

Het bijkomende voordeel is dat je advertenties kan sturen naar mensen volgens het stadium waarin je een website verlaat.

Een goed voorbeeld is online shoppen. Je bezoekt Zalando en bent op zoek naar nieuwe schoenen. Je hebt een paar gevonden, maar om welke reden dan ook koop je het niet en verlaat je de website. Enkele minuten of uren later merk je dat er op Facebook en Instagram advertenties te zien zijn van deze bewuste schoen.

Dit is een tactiek van Zalando om jou eraan te helpen herinneren dat je interesse toont in dit product.

Andere voorbeelden zijn aankopen, aanmeldingen voor een nieuwsbrief, downloads, …. Hiervan is het met de pixel mogelijk een doelgroep te maken. Dit zorgt ervoor dat het geld die je investeert in advertenties zeer relevant en efficiënt uitgeeft.

Kort samengevat is het voordeel van een Facebook Pixel dat je iedere beweging van jouw bezoeker op je website kan bijhouden. Heeft de klant een bewuste pagina bezocht of heeft de klant een product in zijn winkelmandje geplaatst, maar niet gekocht? Dan kan je hem of haar een advertentie sturen om ze daarop te wijzen en nogmaals te overhalen de actie te voltooien.

Wat is een Facebook Pixel?

Stappenplan Facebook Pixel

1. Genereer een code in de Business Manager van Facebook.

2. Installeer deze code in de header van jouw website of stuur het door naar jouw webdeveloper.

3. Zorg voor testtrafiek op de website.

4. Je bent nu klaar om doelgroepen te maken van jouw websitebezoekers!

Heb je hier meer vragen over of ben je op zoek naar een partner voor jouw Facebook advertenties?
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!