Bettina van OH Advertising is een echte expert in politieke campagnes. Ze is toonaangevend als het gaat over verkiezingscampagnes. Zo was ze nog verantwoordelijk voor de presidentscampagne van John McCain in 2000 en 2008. Ze kan dus goed inschatten wat sociale media hebben veranderd in de wereld van de politieke communicatiestrategen.

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Data is king

Vandaag is er een constante evolutie in politieke communicatie. Sociale media veranderden erg veel op uitvoerend niveau. Waar je vroeger vooral focusgesprekken hield gaat het nu veel meer om het inzetten van online data. Een politicus kan wel zeggen dat hij een visie en een idee heeft, maar dit wordt uiteindelijk allemaal bewezen met harde data. Politieke communicatie is nu een wetenschap. Eenmaal de data verzameld, dan wordt deze toegepast op de persoonlijkheid van de kandidaat.

“Buikgevoel telt niet meer.”

Soundbites

We leven vandaag ook in een soundbite-era. Dat wil zeggen dat vooral korte en krachtige quotes het zeer goed doen. Opvallend is wel dat er ook steeds meer vraag is naar uitgebreide analyses. Er is eigenlijk niets meer in het midden. Ofwel wil de grootste groep mensen uitspraken in minder dan 140 tekens, ofwel willen ze lange analyses met veel cijfers en grafieken.

Durf risico te nemen

Om een succesvol politicus te zijn moet je niet alleen een goed beleid voeren, ook een sterke boodschap is belangrijk. Sociale media zorgden ervoor dat je in politieke communicatie meer risico moet nemen.

“There is no one bullet no more”.

Je kan het gewoon niet meer permitteren om op één iets te focussen. Vroeger had je ook tijd om je te verbeteren en na te denken. Nu moet het veel sneller en directer. Het is bijna reality tv.

Benieuwd naar meer tips omtrent online campagne voeren? 

Of eerder interesse in een keynote over online campagne voeren? 

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!