Tijdens mijn roadtrip had ik de kans om Steve Hill te spreken. Steve Hill heeft tonnen ervaring als het gaat over politieke campagnes en werken voor politici. Nu is hij Chief Of Staff van Oklahoma City, maar daarvoor werkte hij ook als woordvoerder voor verschillende politici en als politiek consultant.

Wat veranderden sociale media?

Hoe je met mensen omgaat en hoe je hen overtuigt veranderde niet echt. Maar de komst van sociale media hebben wel veel veranderd op tactisch en strategisch vlak.

Steve Hill en Reinout Van ZandyckeZo heb je vandaag veel minder tijd om te reageren. Vroeger had je in crisiscommunicatie ongeveer een uur tijd om te reageren op een gebeurtenis. Nu moet je direct reageren. Je moet steeds inspelen op nieuwe trends of gebeurtenissen.

Deel van de beslissing zijn

Vroeger was het: ‘talk to’. Nu is het: ‘talk with’. Er is eigenlijk geen plaats meer voor broadcasting, zeker niet voor jonge mensen. Zij willen nu een deel van de beslissing zijn.

“Het moet transparant, inclusief en goed gecommuniceerd zijn.”

Meer vaardigheden

Sociale media en de veranderingen maken goede communicatiemensen nog waardevoller. Zij moeten steeds over meer vaardigheden beschikken. Een goed persbericht kunnen schrijven is al lang niet meer voldoende. Zo moeten communicatiemensen ook weten wie een grote achterban heeft en hoe je deze kan inzetten voor een campagne. Het psychologische aspect van communicatie komt steeds meer op de voorgrond.

Benieuwd naar meer tips omtrent campagne voeren?

Of eerder interesse in een keynote over online campagne voeren? 

[button url=”https://exposure.be/blog/wat-veranderden-sociale-media-voor-politieke-communicatie/?ulp=68TI6Y8Li6a9iGjD” text=”Ja, ik wil gratis tips!” size=”” type=”primary” icon=”” external=”0″]