Welke communicatiestrategieën zijn de belangrijkste voor politici op sociale media?

Inmiddels zitten we al aan podcastaflevering 7! Deze keer staat Sanne Kruikemeier ons te woord. Zij is een expert wat betreft het gebruik van sociale media door politici, de manier waarop ze dit doen en welke communicatiestrategieën ze toepassen. Ze is professor politieke communicatie aan de universiteit van Amsterdam. Beluister zeker deze aflevering!


Welke communicatiestrategieën zijn de belangrijkste voor politici op sociale media?
  • Interactief communiceren: Met de mensen in interactie treden, reageren op hun vragen. Dit is de belangrijkste strategie van allemaal.
  • Persoonlijk communiceren: De tijd nemen om vanuit een persoonlijk standpunt je mening te delen. Het is belangrijk mensen het gevoel te geven dat ze ook met een mens aan het praten zijn.
  • Een netwerk hebben. Voorbeeld: journalisten bereiken.
  • Targeting: Gericht communiceren naar een specifieke doelgroep
In hoeverre is targeting ethisch verantwoord?

Wanneer we het over targeting hebben bedoelen we niet alleen maar de doelgroep. Het gaat ook over subjectieve informatie doorgeven aan een specifieke groep. Terwijl je een groep bereikt sluit je ook een andere groep uit. Een boeiend en moeilijk debat, maar wel iets waar Sanne Kruikemeier onderzoek naar doet. Beluister de podcast voor het volledige debat.

Tips voor politici die willen inzetten op online communicatie

  • Gebruik van sociale media is zeker een aanrader
  • Wees transparant
  • Probeer een groot netwerk te bereiken
  • Wees persoonlijk
  • Ga in interactie met je publiek
  • Doe inspiratie op bij bedrijven

Het belangrijkste van allemaal: durf in interactie gaan! Onderzoek toont aan dat interactie voor een positief effect zorgt.

Benieuwd naar meer tips?

Schrijf je dan nu voor onze updates en ontvang regelmatig waardevolle tips per mail.

[button url=”https://exposure.be/blog/welke-communicatiestrategieen-zijn-de-belangrijkste-voor-politici-op-sociale-media/?ulp=68TI6Y8Li6a9iGjD&ac=rpBLCoe34p4Tq36g” text=”Ja, ik wil gratis tips!” size=”” type=”primary” icon=”” external=”0″]

Wil je graag meer tips?

Schrijf je dan in op onze updates over marketing en overtuigen.

Ontdek nog meer:

Blog

Dit gebeurt er elke minuut online in 2019!

Zonder het vaak te beseffen mailen, streamen, bellen en surfen we met z’n allen op het internet. We zijn voortdurend online bezig en nieuwe cijfers

Blog

EXPOSURE op zoek: nieuwe vacature!

Vacature content marketeer Wij zijn op zoek naar nieuw talent om ons team te versterken. Exposure is een communicatiebureau dat psychologisch onderbouwde marketingcampagnes ontwikkelt voor

Wil je jouw communicatie en marketing opkrikken?

Contacteer ons dan!