De Nederlandse Stichting voor Psychotechniek organiseert ieder jaar de nudgechallenge. Daarbij wordt het beste project beloond met een geldprijs van 15 000 euro. Dit jaar won een team onderzoekers die aangetoond heeft dat nudges een hulpmiddel kunnen zijn om werkzoekenden gerichter naar werk te laten zoeken.

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent nudging? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Het team ontwierp e-mails om werkzoekenden boven de 45 jaar met gerichte informatie aan te spreken om zo hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten. Het probleem van de doelgroep was dat ze te vaak solliciteerden in te competitieve sectoren, waardoor ze afgewezen werden. Vaak dachten de werkloze 45+’ers dat de afwijzing aan hun leeftijd lag.

In de mail die ze toegestuurd kregen stond een voorbeeld van een persoon van een oudere leeftijd die een job had gevonden in een minder competitieve sector. Er werden 1861 werkzoekenden onderworpen aan het experiment. Het deel werkzoekenden die de mail ontving had 30 procent meer naar kansrijke beroepen gezocht. Het aantal sollicitaties bleef gelijk, maar er werd meer gesolliciteerd in sectoren met kansrijke beroepen.

Nog verdere vragen omtrent nudging? 
Aarzel dan niet om ons, via onderstaande knop, te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent nudging? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!