Hoe zorg je voor een geslaagde politieke campagne anno 2021? Hoe ga je om met negatieve reacties op sociale media? Hoe overtuig je mensen om op jou te stemmen? Exposure focust in haar opleidingen op de laatste trends, praktische tips en een blik op de toekomst.

De onderwerpen die we bespreken zijn niet enkel interessant voor politici, maar voor iedereen die betrokken is in het politieke speelveld, zoals ngo’s, lobbygroepen en middenveldorganisaties.

Je kunt bij ons terecht voor keynotes, workshops en persoonlijke trajecten over politieke communicatie. Voor meer informatie en inschrijvingen: stuur een mail naar reinout@exposure.be of contacteer ons door op onderstaande knop te klikken.

Trainer en spreker in politieke communicatie

Keynotes en workshops worden geleid door zaakvoerder en communicatie-expert Reinout Van Zandycke. Hij specialiseerde zich de afgelopen jaren verder in politieke communicatie, digitale marketing en psychologie. Zijn kennis verbreedde hij door opleidingen in het buitenland, zoals aan Harvard.

Reinout had onder meer gesprekken met het marketingteam van Trump, Obama en Macron. In 2017 verscheen zijn boek: ‘Het Nieuwe Campagne Voeren’. Een praktisch boek waarin uitgelegd wordt hoe politici sociale media kunnen inzetten voor hun campagne.

In normale omstandigheden, zonder coronamaatregelen, wordt Reinout tijdens de workshops soms bijgestaan door collega Pieter. Pieter De Vocht is al jaren gepassioneerd door politiek en communicatie. Na zijn studies bestuurskunde & publiek management en politieke communicatie deed hij ervaring op bij Terzake en De Zevende Dag. Intussen werkt hij binnen Exposure voor verschillende politici en middenveldsorganisaties. Hij specialiseert zich voornamelijk in data en online communicatie. 

Keynote politieke communicatie

Om inspiratie op te doen bieden wij keynotes aan. In deze korte sessie geven we jou een introductie en voorbeelden in politieke communicatie. Een keynote duurt ongeveer een uur.

Workshop politieke communicatie

Wij bieden workshops op maat aan, steeds met concrete tips. De volgende thema’s komen in onze workshops regelmatig aan bod:

  • Hoe bouw je je politieke marketingmachine uit anno 2021?
  • De psychologie van het online overtuigen
  • Het ideale personal brand voor politici
  • Hoe ga je om met negatieve reacties?
  • Hoe vergroot je als politicus/politica je bereik?
  • Hoe kan je mensen overtuigen om voor jouw te stemmen in een tijdperk zonder opkomstplicht?
  • Spreken en speechen voor een groep
  • Sociale media: praktische tips en quick wins (o.a. adverteren, algoritmes, nieuwe platformen zoals Telegram)

Wie kan deelnemen?
Iedereen die betrokken is in het politieke speelveld kan deelnemen. Groepsworkshops of persoonlijke begeleiding zijn mogelijk.

Hoelang duurt een workshop?
Al onze workshops worden op maat uitgewerkt op basis van jouw noden en vragen. Meestal duurt een workshop 2 tot 3 uur. Een volledige opleiding neemt 6 tot 8 uur in beslag.

Waar vindt de workshop plaats?
We houden fysieke workshops bij Exposure of bij jouw bedrijf. In coronatijden worden de workshops online gehouden.

Persoonlijk traject

We bieden voor politici en politieke organisaties persoonlijke trajecten aan. Gemiddeld duurt onze begeleiding 5 uur per maand. Ons spindoctor-abonnement is het meest gekozen, vanaf 490 euro per maand. Via een op voorhand afgesproken urenpakket, zijn we jouw persoonlijke adviseur. We staan jou bij met raad en daad, steeds wetenschappelijk en psychologisch onderbouwd. Exposure gebruikt ook verschillende datatools om jouw politieke communicatie te optimaliseren.

Benieuwd naar tips? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten! 

Nog verdere vragen omtrent politieke communicatie of de workshop? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!