Webinar trends politieke communicatie

Op 5 november gaf zaakvoerder Reinout Van Zandycke een webinar over trends in politieke communicatie. In deze korte video krijg je enkele boeiende voorbeelden en concrete tips, toegepast op de Amerikaanse verkiezingen. Onderaan deze pagina kan je het webinar gratis herbekijken. Interesse in meer? Scrol dan even door. Je vindt er nog wat meer informatie over ons en extra inspiratie zoals een podcast en een e-book. 

“Een kort webinar met concrete tips en trends in politieke communicatie.”

Hoe exposure politieke organisaties en politici helpt:

Psychologische optimalisatie

Met psychologische technieken optimaliseren we je kanalen. Zo verhoog je je overtuigingskracht online én offline. In één of meerdere workshops leer je de kneepjes van het vak.

Sociale media campagnes

Wij helpen met het opzetten en uitvoeren van je digitale campagnes. Dit kan gaan van strategie tot het maken van een website en publiceren van video’s of berichten op sociale media.

Personal
branding

Met onze personal branding sessies kan je meteen aan de slag. Samen maken we van jou een sterk merk. Voor leiders en politici is personal branding cruciaal, zeker in een digitale wereld.

Big data
analyse

Wil je aan de hand van data jouw campagne meer laten renderen? Neem dan met ons contact op. Onze analyses worden steeds omgezet in concrete adviezen.

Zij gingen je voor...

Door persoonlijk contact op te nemen kunnen wij jou vergelijkbare cases tonen en een persoonlijk voorstel uitwerken. 

Gratis e-book

In het gratis e-book ‘Verkiezingen winnen in het digitale tijdperk’ ontdek je alle trends in politieke communicatie. Je leert met welke trends je effectiever te werk kunt gaan en wat je kan doen om de verkiezingen te winnen.

Boek- Het Nieuwe Campagne Voeren - Exposure

Boek:
Het Nieuwe Campagne Voeren

Het eerste boek van zaakvoerder Reinout verscheen in 2017. Inmiddels is hij bezig met zijn tweede boek. Benieuwd welke boeiende inzichten in het boek staan? Je kan het online kopen of boek ons voor een workshop!
Meer dan 50 podcasts - Exposure

Meer dan 50 podcasts

In de podcast aflevering over marketing en verkiezingen gaat Reinout steeds op zoek naar de meest recente trends, communicatiestrategieën en marketingcampagnes. Benieuwd naar de volgende aflevering? Beluister hier de podcast marketing en verkiezingen. 

In de media

Als expert in politieke communicatie komt zaakvoerder Reinout vaak in de media. In zowel de kranten, op tv als op de radio. Benieuwd naar de interviews? Houd dan zeker onze Facebookpagina goed in het oog. Op regelmatige basis houden we je daar op de hoogte.

Meest gekozen door politici en politieke organisaties.

Spindoctor-abonnement

Wij zijn jouw persoonlijke adviseur. Dit doen we binnen een op voorhand afgesproken urenpakket. Zo staan wij jou preventief en curatief bij met raad en daad. Dit kan gaan van het genereren van meer likes tot het vergroten van je draagvlak. Binnen onze samenwerking zitten ook steeds onze vele data-tools die wij gebruiken om jouw communicatie te optimaliseren. Ons advies is daarnaast steeds wetenschappelijk en psychologisch onderbouwd.

Vanaf 490 euro / maand

In de media

Hoe we politieke campagnes reeds optimaliseerden?

Aan de hand van onze verschillende data-tools geven wij je inzichten die zorgen voor meer impact. Dit kan op lokaal en nationaal niveau.

Wij geven advies om meer uit je sociale media te geven of wij beheren jouw verschillende kanalen om meer bereik en stemmen te halen. 

Wij ontwikkelen jouw overtuigende video. Aan de hand van een psychologisch onderbouwd script werken wij met partners alles van A tot Z uit. 

Interesse in een workshop op maat? Wij doen een analyse en delen je daarna de belangrijkste inzichten. 

Wij helpen je met online advertenties op strategische, uitvoerend en analytisch niveau. Dit kan voor Google (SEA), Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, LinkedIn, …

Aan de hand van een eigen ontworpen methodiek analyseren wij de online activiteit van jouw concurrenten.

Onze specialiteit is het online verhaal, maar je kan ook bij ons terecht voor de perscommunicatie van jouw actie of idee.

Wij zetten een funnel (stappenplan) op waarin je mensen stap voor stap en op de juiste manier overtuigt. 

Wij zetten een funnel (stappenplan) op waarin je mensen stap voor stap en op de juiste manier overtuigt. 

De kracht van e-mailmarketing wordt nog te vaak onderschat. Wij geven advies hoe je dit kanaal kan inzetten in jouw overtuigingsstrategie.

Een groep ambassadeurs opbouwen die jouw netwerk of bereik kan vergroten? Wij geven je hier graag advies over.

Op zoek naar op maat begeleiding voor jouw online politieke campagne? Ook hier kunnen wij jou graag in helpen.

Door persoonlijk contact op te nemen kunnen wij jou vergelijkbare cases tonen en een persoonlijk voorstel uitwerken. 

CASE: data-analyse in politieke marketing

Voor de federale verkiezingen hielpen wij enkele kandidaten door middel van een uitgebreide data-analyse. Aangezien we hiervoor voornamelijk openbare data gebruikten van Facebook was dit ook een erg betaalbare aanpak. Door deze strategie wisten we perfect in welke gemeente we met welke boodschappen moesten adverteren. We vonden niet alleen de succesvolste onderwerpen, we vonden ook met wie we in bepaalde gemeentes een strategisch partnership moesten aangaan. Alles startte vanuit een strategische traject die dan vertaald werd naar tactische plannen. 

Foto workshop nudging exposure

CASE: freelance campagnemanager

Voor verschillende politieke organisaties zijn wij hun freelance campagnemanager. Wij helpen met de coördinatie van verschillende campagnes. Dit kan zowel voor een verkiezingscampagne als een tussentijdse campagne zijn. Wij zetten de strategie uit en zorgen ook voor de uitwerking. Dit kan ook samen met de vele vrijwilligers of andere partners. 

Door persoonlijk contact op te nemen kunnen wij jou vergelijkbare cases tonen en een persoonlijk voorstel uitwerken. 

Webinar trends in politieke communicatie

De belangrijkste inzichten toegepast op de basiselementen van communicatie: zender, boodschap en ontvanger. Interesse en benieuwd naar meer? Aarzel niet om contact op te nemen. 

Reinout met boeken HQ

In een persoonlijk gesprek helpen we je graag verder.

We delen graag inzichten uit de meer dan 60 boeken die we lazen over gedragspsychologie. 

Krijg het gratis e-book

50%

Dit e-book over politieke marketing staat vol met tips en inzichten. Dit maakt het als lezer zeer praktisch en toepasbaar. Alvast veel inspiratie gewenst. "

Na aanmelden krijg je een mailtje met een link naar het e-book zodat je onmiddellijk de inzichten en tips ontdekt. 

70 belangrijke checks

Je krijgt een beeld van je huidige aanpak, inclusief verbeterpunten! Zo kom je te weten waar je kansen laat liggen.

Meer dan 105 bedrijven en organisaties startten reeds met deze analyse.