In deze les tonen wij jou hoe je op een gemakkelijke manier een video kan maken voor sociale media. Hiervoor kan je een professionele camera gebruiken, maar eigenlijk kom je met een smartphone al een heel eind weg. Aan de hand van een stappenplan leren we jou de verschillende zaken waarmee je rekening moet houden.

 

Stap 1: Waar houd je best rekening mee voor je een video opneemt?

 

 • Indien je een smartphone gebruikt film je het best horizontaal om het volledige beeld te hebben.

 

 • Zorg ervoor dat er genoeg licht is. Als de video te donker is, ziet het er niet professioneel uit en zit de sfeer niet goed voor de kijker.

 

 • Vermijd ongewenst omgevingsgeluid. Het is niet zo aangenaam om te luisteren naar de deskundige uitleg van een persoon terwijl er bijvoorbeeld toeterende auto’s voorbijrijden of als de radio op de achtergrond erg luid staat. We raden dan ook aan om te investeren in een externe microfoon. Dat kan een microfoon zijn die je op je camera zet of je kan een speldmicrofoon gebruiken die je gemakkelijk aan je smartphone kan koppelen.

 

 • Maak de video niet langer dan nodig. Krijg je de boodschap in een video die minder dan een minuut duurt uitgelegd? Prima! Mensen verkiezen video’s die kort en bondig zijn, zeker op sociale media.

 

 • Zorg voor verschillende beelden van het onderwerp. Het is beter om vanuit verschillende hoeken beelden te nemen dan één lang statisch beeld.

 

 • Gebruik geen digitale zoom. Indien je een beeld wilt dat dichter is kan je beter fysiek dichter staan bij het onderwerp. De kwaliteit van je beeld zal beter zijn.

 

 • Gebruik indien nodig een statief. Je vermijdt hiermee schokken in het beeld.

 

 • Gebruik montagesoftware. Tegenwoordig zijn er voor de smartphone honderden apps waarmee je op eenvoudige wijze een video kan monteren. Magisto en iMovie zijn bijvoorbeeld twee apps die wij zeker kunnen aanraden.

 

 • Neem de tijd indien je kan. Indien de situatie dit toelaat neem je best de tijd om ervoor te zorgen dat iedereen op de plaats staat waar hij of zij moet staan. Zo verloopt alles vlotter.

 

 • Probeer verschillende versies. Opnieuw, als de situatie dit toelaat is het goed om de scène enkele keren te filmen. Zo heb je genoeg materiaal om achteraf het beste fragment te kiezen.

 

 

Stap 2: Steek je video in elkaar met montagesoftware

 

INSTRUCTIEVIDEO’S VOOR SMARTPHONES

Tegenwoordig heb je voor smartphones honderden montageapps die ervoor zorgen dat je verschillende beelden op een professionele manier aan elkaar kan monteren. In dit voorbeeld zal ik voor Iphone- en Androidgebruikers tonen hoe je een video in elkaar steekt.

In onderstaande video’s kan je de verschillende stappen terugvinden.

 

INSTRUCTIEVIDEO’S VOOR DESKTOPS

In de onderstaande instructievideo’s toon ik jou hoe je met jouw computer een video in elkaar kan steken. Ik toon een voorbeeld voor zowel Mac en Androidgebruikers.

 

 

Stap 3: Hoe kan ik mijn video zo efficiënt mogelijk verspreiden ?

 

Bij het verspreiden van video’s kan je al jouw kanalen aanspreken om de video te verspreiden. Dat is zeer goed aangezien je op die manier het grootste deel van jouw volgers of abonnees kan bereiken. Maar vergeet niet dat platformen als Facebook het bereik van jouw video kunstmatig laag houden. Zo toont Facebook jouw berichten slechts aan 15% van al jouw volgers. Waarom doen zij dit? Heel simpel, om jou aan te moedigen te investeren in advertenties. Op die manier kan je dan wel weer meer mensen bereiken.

Maar nu is de vraag natuurlijk hoe je op een organische manier jouw video’s een zo groot mogelijk bereik kan laten genereren.

1. Gebruik je team om de video te verspreiden

Dit is een punt die organisaties en bedrijven vaak vergeten. Gebruik jouw leden of medewerkers als ambassadeurs. Niet alleen heb je door het te laten delen door verschillende mensen een groter bereik, maar komt het ook weer een stuk authentieker en sympathieker over.

Mensen zien dit verschijnen via een ander persoon dan het bedrijf of organisatie zelf waardoor het natuurlijker overkomt en niet per se als reclame. Het geeft onbewust de indruk dat de medewerker trots is op zijn of haar bedrijf en de video graag eens laat zien aan zijn of haar netwerk.

 

2. Houd rekening met het algoritme van sociale mediakanalen

Heb je al gemerkt dat je soms berichten te zien krijgt in jouw tijdlijn die dateren van 2 of 3 dagen geleden? Dit komt omdat de algoritmes van deze verschillende platformen bepalen wat voor jou interessant kan zijn en zo tonen zij jou de berichten die volgens jouw interesses het meest relevant zijn. Het zorgt er ook wel voor dat je een pak content niet te zien krijgt. Voor organisaties en bedrijven betekent dit dus opnieuw dat maar een deel van de volgers de berichten te zien krijgen. Om dit deels tegen te gaan geef ik je graag enkele eenvoudige tips over de algoritmes van enkele platformen:

 

 • Facebook: Op dit platform geeft Facebook gelukkig voorrang aan video. De volledige volgorde is dus 1. live-video, 2. video, 3. afbeeldingen en 4. tekst. Dat wil dus zeggen dat als je een bericht wil posten tekst een veel kleiner bereik  zal genereren dan video.
 • Instagram: Indien je een video wil posten op Instagram dan moet je rekening houden dat ook zij het bereik kunstmatig laag houden. Hoe kan je dit tegengaan? Door zelf actief te reageren op zowel eigen of andere geplaatste berichten op Instagram. Ook bij het posten van een video is het best om maximum 5 hashtags te gebruiken. Anders bestaat de kans dat Instagram jou als een robot ziet waardoor jouw bereik nog lager is.
 • Linkedin: Bij Linkedin is de gedachte: ‘LinkedIn wil heel graag dat het verkeer op LinkedIn blijft. Stel dat je een video wilt delen dan plaats je best de videofile rechtstreeks op Linkedin in plaats van een Youtube-link te delen van jouw video.
 • Twitter: Twitter houdt van interactie. Interactie laat namelijk zien dat een tweet interessant is. Zo komen tweets tegenwoordig bovenaan in de tijdlijn. Om te beginnen kun je daarom de video van je bedrijfsaccount liken en retweeten met je privé-account. Daarnaast is er natuurlijk ook interactie van anderen op jouw kanaal vereist, wil je tweet hoog eindigen in een tijdlijn. Doe daarom mee op Twitter: like en retweet ook van (relevante) anderen, dan kan je iets terug verwachten.

 

3. Steek emoties in de begeleidende tekst van een video

Geef aan de berichten die jij schrijft en deelt ook iets emotioneel. Daarmee bedoelen we niet dat mensen de tranen in de ogen moet krijgen. Er is meer dan één emotie:

Woede
Furie, verontwaardiging, wrok, toorn, wrevel, verbolgenheid, ergernis, bitterheid, irritatie en vijandigheid.

Verdriet

Rouw, vreugdeloosheid, zwaarmoedigheid, melancholie, bedroefdheid en wanhoop.

Angst
Bezorgdheid, ongerustheid, nervositeit, zorg, wantrouwen en schrik.

Liefde
Acceptatie, vriendelijkheid, vertrouwen, aardigheid, toewijding en verliefdheid.

Vreugde
Geluk, plezier, opluchting, tevredenheid, geamuseerdheid, trots, extase, voldoening, beloning en euforie.

Walging
Minachting, ontzetting, verachting, misprijzen, verafschuwing, aversie, afkeer en weerzin.

Verrassing/verbazing
Schok, verbijstering en verwondering.

Schaamte
Schuldgevoel, verlegenheid, teleurstelling, vernedering, spijt, gene, berouw

 

Mensen raken altijd meer overtuigd door emoties dan door argumenten. Al blijft het steeds belangrijk om ook de juiste argumenten naar voren te brengen. Een evenwichtige combinatie is natuurlijk het beste wat je kan doen. Het meest krachtige is een rationele boodschap in een emotioneel jasje steken.

 

4. Niet iedereen is op de hoogte van het bestaan van jouw video

Niet iedereen is op de hoogte van het bestaan van jouw video’s. Daarom is het wel een goed idee om jouw leads op een andere manier aan te spreken. Een mail kan hierin een oplossing zijn. Zorg dat je jouw leads niet spamt, één mail per nieuwe video is zeker ok. Maak een aantrekkelijke onderwerpregel en een aantrekkelijke mail die uitnodigt om te lezen.

 

5. Maak gebruik van jouw niche

Indien je in een bepaalde niche werkt zijn er hoogstwaarschijnlijk ook community’s rond jouw markt. Het kan zijn dat jouw video zich niet echt leent om enkel op Youtube te tonen, maar wat je wel kan doen is deze verspreiden in facebookgroepen of andere online communities binnen jouw niche.

 

6. De eerste 3 seconden zijn het belangrijkst en houd het zo kort mogelijk

Als gevolg van de overvloed aan content die wij tegenwoordig mogen ervaren is onze concentratie de laatste jaren drastisch achteruit gegaan. Wetenschappers hebben dit onderzocht en bleek dat ons concentratievermogen is gedaald tot 8 seconden. Dat wil dus zeggen dat als jij een video de wereld in wil sturen je zeker moet nadenken over hoe de eerste 3 seconden er uitzien. Het zijn die eerste seconden die ervoor zorgen of iemand jouw video bekijkt of niet. Daarnaast mag de video voor sociale media ook niet te lang zijn. Het is niet omdat iemand kijkt dat hij of zij de video tot het einde zal uitzien. Daarom raden we aan de lengte van een video voor sociale media tot maximum 1 minuut te beperken.

 

7. Let op SEO in je titel en in de beschrijving

Indien je wilt dat mensen jou op een organische manier terugvinden dien je altijd rekening te houden met de zoekwoorden op jouw website en de blogberichten die jij schrijft. Dit geldt ook voor video’s op Youtube. Vergeet niet de titel en de beschrijving van jouw video te voorzien van de juiste zoektermen. Zeker als je weet dat Youtube ondertussen al enkele jaren geleden is overgenomen door Google en die twee aan elkaar gelinkt zijn. Kijk eens wanneer je een bepaalde zoekterm invult in Google hoeveel Youtube video’s in de resultaten worden weergegeven.

8. Plaats jouw video’s online op de juiste momenten

Deze is iets persoonlijker. Want iedere sector of bedrijf heeft een ander soort doelgroep en die doelgroep heeft ook weer een ander online gedrag. Bij deze tip geven wij jou het advies om alle posts die jij hebt gepubliceerd eens te verzamelen en te vergelijken op tijdstip, likes en bereik. Je zal zien dat er na een tijd een bepaald patroon in zit. Op die manier kan je nog efficiënter jouw video’s posten. Uit onderzoek is wel gebleken dat berichten die iets zwaarder zijn, en meer de rationele kant van ons brein nodig hebben om dit te verwerken, best                ‘s ochtends worden gepost. Meer luchtigere posts die eerder de emotionele kant van ons brein gebruiken, zoals een video, kan je best        ‘s avonds posten.

 

 

BONUS: Hoe maak je op een gemakkelijke manier video’s uit een blogbericht?

 

In deze les toon ik jou hoe je op een gemakkelijke manier meer variatie kan brengen in jouw content. Ooit al eens nagedacht om jouw blogberichten een nieuw doel te geven? Je hebt geen nood aan dure camera’s of uren te spenderen aan het monteren van video’s. In deze les toon ik jou stap voor stap hoe je op eenvoudige wijze een blogbericht kan omtoveren in een video. Op die manier heb je weer nieuwe content voor jouw sociale mediakanalen.

STAP 1: Selecteer jouw content

Zoek naar blogartikelen die ‘evergreen’ zijn. Wat bedoelen we hiermee? Gebruik blogartikelen die altijd relevant blijven. Voorbeelden zijn: how-to videos, product reviews, top tips, lijsten,…

Wat is het niet: nieuwsberichten, statistieken of rapporten waarvan de kans groot is dat ze na een bepaalde periode niet meer relevant zijn, teksten over vakantieperiodes of seizoensreizen,…

Deze ‘evergreen’ content heeft bijna geen vervaldatum en is dus ongeacht het tijdstip relevant.

Eenmaal je zo een blogartikel hebt zoek je naar de belangrijkste punten en kopieer je ze naar een tekstfile. Verkort, of vat het bondig samen, zodat het op een slide past. De slide zou niet meer dan 10 of 15 woorden mogen bevatten. Het zijn die slides die we dan omvormen tot een video. Hoe korter de tekst, hoe beter voor de lezer aangezien hij of zij maar enkele seconden de tijd heeft om dit te lezen.

STAP 2: Gebruik de juiste foto’s

Vaak zal je bij het op zoek gaan naar tips en tricks voor goede content de tip krijgen dat je foto’s kan gebruiken van websites die gratis foto’s aanbieden (royalty-free photos). Dat is op zich wel handig als je niets van materiaal hebt liggen. Maar het mindere aan deze (stock)foto’s is dat ze niet authentiek zijn en geen beeld geven van jullie organisatie. Uit onderzoek is ook gebleken dat stockfoto’s veel minder goed scoren voor de conversie in vergelijking met foto’s van jou of van jouw werknemers.

Kies daarom voor foto’s die jou of jouw werknemers in beeld brengen en die dan ook nog een beeld bevatten van het gezicht. Psychologisch is het aangetoond dat mensen eerst op zoek gaan naar het gezicht van iemand. Op die manier creëren ze onbewust sympathie voor deze persoon.

 

STAP 3: Maak een presentatie in Google Slides, Powerpoint of Keynote

Nu je al jouw content hebt verzameld kan je aan de slag om de inhoud te maken van de video via een slideshow. In dit stappenplan maak ik gebruik van Powerpoint. Met Google Slides of Keynote werkt dit ook perfect.

Voor onze podcast ‘Marketing en Verkiezingen’ hebben we een e-book gemaakt met 21 tips van alle gasten die wij ondertussen hebben geïnterviewd. Aan de hand van dit verkorte e-book toon ik jou hoe je dit dan kan omzetten naar een video.

OPGELET: Gebruik geen animaties in jouw slideshow want deze worden niet meegenomen in de video.

 

Houd rekening met de volgende zaken voor het instellen van de timing tussen jouw slides:

=> Bij ‘overgangen’ kan je de tijd tussen je slides bepalen. Vergeet dan niet deze op alle slides toe te passen.

STAP 4: Zet de presentatie om in een video

Sla de powerpoint op en ga vervolgens naar https://www.online-convert.com om de video om te vormen naar een videofile.

Zo ziet het resultaat er op dit moment uit!

 

Natuurlijk is het nu wat saai zonder muziek. Daarom kan je op zoek gaan naar websites waar ze gratis muziek aanbieden die jij onder jouw video kan plaatsen. Een platform dat wij regelmatig gebruiken is Facebook geluidencollectie: https://www.facebook.com/sound/collection/

Op dit platform zal je zeker iets vinden wat binnen jouw smaakt valt.

STAP 5: Zet muziek onder jouw video

In onderstaande instructievideo’s toon ik jou hoe je op een eenvoudige manier muziek kan voorzien voor jouw filmpje.

GRATIS TIPS?
Een sociale media audit?
Organisatieblindheid zorgt ervoor dat je niet meer jouw eigen verbeterpunten ziet. Als onafhankelijke experts is het voor ons makkelijker om de kinderfoutjes op te sporen en de ‘quick wins‘ te zien.
 • Krachtig advies
 • Volledig op jouw maat
 • Veel praktische tips
 • Korte termijn
 • Onafhankelijk onderzoek
 • Begrijpbaar
 • Psychologisch onderbouwd
"ja, ik wil meer informatie over de sociale media audit!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Starterspakket
CONTACT
Bedankt voor jouw interesses in het starterspakket. Geef wat uitleg over jouw situatie en wij nemen snel contact met je op.
Thank You. We will contact you as soon as possible.
Basispakket
CONTACT
Bedankt voor jouw interesses in het basispakket. Geef wat uitleg over jouw situatie en wij nemen snel contact met je op.
Thank You. We will contact you as soon as possible.
Gevorderd
CONTACT
Bedankt voor jouw interesses in het pakket voor gevorderden. Geef wat uitleg over jouw situatie en wij nemen snel contact met je op.
Thank You. We will contact you as soon as possible.
Perscommunicatie
Bedankt voor jouw interesse in deze dienst. Laat in het contactformulier weten waar je juist nood aan hebt. Wij nemen dan snel met jou contact op.
 • Persbericht schrijven
 • Analyse en monitoren
 • Presentatie perscommunicatie
 • Workshop persberichten schrijven
CONTACT
Thank You. We will contact you as soon as possible.
Personal branding
Bedankt voor jouw interesse in deze dienst. Laat in het contactformulier weten waar je juist nood aan hebt. Wij nemen dan snel met jou contact op.
 • Keynotes online personal branding
 • Workshops online personal branding
 • Optimalisatie online personal branding
 • Personal branding voor politici
CONTACT
Thank You. We will contact you as soon as possible.
Sociale media
Bedankt voor jouw interesse in deze dienst. Laat in het contactformulier weten waar je juist nood aan hebt. Wij nemen dan snel met jou contact op.
 • Starterskit sociale media
 • Presentatie of workshop sociale media
 • All-In-One sociale media
 • Sociale media audit
 • Sociale media Q&A
 • Politieke communicatie en sociale media
CONTACT
Thank You. We will contact you as soon as possible.
Online marketing
Bedankt voor jouw interesse in deze dienst. Laat in het contactformulier weten waar je juist nood aan hebt. Wij nemen dan snel met jou contact op.
 • All-In-One Responsive Website
 • Blog onderhouden
 • Social media
 • E-mailmarketing
 • Online adverteren
CONTACT
Thank You. We will contact you as soon as possible.
Workshop politieke communicatie
Via deze praktische workshop krijg je veel bruikbare en inspirerende tips om te scoren met sociale media. Alles is psychologisch en wetenschappelijk onderbouwd.
 • Je wilt de laatste trends?
 • Je wilt veel concrete tips?
 • Hoe maak je een goede indruk?
 • Hoe zorg je voor interactie?
 • Hoe ga je om met negatieve reacties?
 • Je wilt een groter bereik?
 • Hoe moet je mensen overtuigen?
"ja, ik wil meer informatie over de workshop!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Presentatie online marketing
Via deze inspirerende presentatie krijg je bruikbare en inspirerende tips om te scoren met sociale media. Alles is psychologisch en wetenschappelijk onderbouwd.
 • Ideaal om een groep te inspireren
 • Concrete tips
 • Waarom zijn sociale media belangrijk?
 • Psychologische effecten van sociale media?
 • Hoe moet je mensen overtuigen?
 • Regels van het online adverteren
"ja, ik wil meer informatie over de presentatie!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Freelance campagnemanager
Huur ons in om samen een fantastische campagne te maken. Niet zoveel kennis van politieke communicatie, laatste trends en succesvolle technieken? Geen probleem! Wij staan jou met raad en daad bij.
 • Flyers
 • Website
 • Sociale media
 • Pers
 • ...
  "ja, ik wil hulp voor mijn campagne!"
  Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Q&A politieke communicatie
Zit je met enkele concrete vragen? Je hebt een strategie uitgewerkt en wilt deze eens aan een expert voorleggen? Je wilt snel concrete feedback. Via een Skype-gesprek antwoorden wij een uur lang op al jouw vragen.
 • Kort
 • Snel
 • Concrete feedback
 • Goedkoop
"ja, ik wil een uurtje vragen stellen!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Freelance campagnemanager
Huur ons in om samen een fantastische campagne te maken. Niet zoveel kennis van politieke communicatie, laatste trends en succesvolle technieken? Geen probleem! Wij staan jou met raad en daad bij.
 • Website
 • Sociale media
 • Pers
 • Flyers
 • ...
"ja, ik wil meer informatie over deze samenwerking!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
USA ROADTRIP
Ik ging richting de States om er te leren over politieke communicatie, verkiezingen en marketing. Ik wil er een e-book over schrijven en een presentatie over maken. Interesse? Laat jouw gegevens na. Ik neem contact met je op van zodra alles klaar is.
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
GEGEVENS
USA ROADTRIP
Ik ging richting de States om er te leren over politieke communicatie, verkiezingen en marketing. Ik wil er een e-book over schrijven en een presentatie over maken. Interesse? Laat jouw gegevens na. Ik neem contact met je op van zodra alles klaar is.
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
GEGEVENS
Snapchat en politiek
Snapchat is aan het boomen! Met de verkiezingen in het vooruitzicht kan het dus ook een belangrijk kanaal worden om als lokaal politicus op aanwezig te zijn. Met Snapchat kan je een jonge doelgroep bereiken, toekomstige kiezers
 • Gratis
 • E-book
 • Quick wins
 • Handleiding
 • Voorbeelden
"ja, ik wil een gratis e-book downloaded over Snapchat"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Snapchat en politiek
Snapchat is aan het boomen! Met de verkiezingen in het vooruitzicht kan het dus ook een belangrijk kanaal worden om als lokaal politicus op aanwezig te zijn. Met Snapchat kan je een jonge doelgroep bereiken, toekomstige kiezers
 • Gratis
 • E-book
 • Quick wins
 • Handleiding
 • Voorbeelden
"ja, ik wil een gratis e-book over Snapchat en politiek"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Snapchat en politiek
Snapchat is aan het boomen! Met de verkiezingen in het vooruitzicht kan het dus ook een belangrijk kanaal worden om als lokaal politicus op aanwezig te zijn. Met Snapchat kan je een jonge doelgroep bereiken, toekomstige kiezers
 • Gratis
 • E-book
 • Quick wins
 • Handleiding
 • Voorbeelden
"ja, ik wil een gratis e-book downloaded over Snapchat"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Een sociale media audit?
Organisatieblindheid zorgt ervoor dat je niet meer jouw eigen verbeterpunten ziet. Als onafhankelijke experts is het voor ons makkelijker om de kinderfoutjes op te sporen en de ‘quick wins‘ te zien.
 • Goedkoop
 • Kort en krachtig advies
 • Volledig op jouw maat
 • Veel praktische tips
 • Korte termijn
 • Onafhankelijk onderzoek
 • Begrijpbaar
"ja, ik wil meer informatie over de sociale media audit!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Presentatie politieke communicatie
Ik trok enkele weken naar Amerika om er te leren over de verkiezingen en politieke marketing. Amerika is namelijk nog steeds een trendsetter op vlak van politieke communicatie. Wil je als eerste de nieuwe succesvolle trends horen? Nodig mij dan nu GRATIS uit voor een keynote! Wacht niet te lang! Ik kan maar een beperkt aantal gratis presentaties geven vanwege een drukke agenda.
 • Praktische tips
 • Boeiende anekdotes
 • Amerikaanse verkiezingen
 • Volledig Gratis
"ja, ik wil meer informatie over de presentatie!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Big data en politiek?
Big data wordt gezien als 'the new big thing' in politieke communicatie. Wie als eerste iets nieuws op een goede manier kan inzetten, wint verkiezingen. Data verzamelen en data analyseren is niet eenvoudig. Wij hebben echter een oplossing. Goedkope analyserapporten! Benieuwd wat dit juist inhoudt? Neem dan snel contact met ons op en ga zo met voorsprong de volgende verkiezingen in!
"ja, ik wil meer informatie over de analyserapporten!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Snapchat en politiek
Snapchat is aan het boomen! Met de verkiezingen in het vooruitzicht kan het dus ook een belangrijk kanaal worden om als lokaal politicus op aanwezig te zijn. Met Snapchat kan je een jonge doelgroep bereiken, toekomstige kiezers
 • Gratis
 • Tips
 • Quick wins
 • Praktisch
"ja, ik wil gratis tips over Snapchat en politiek"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
OR
Ontvang regelmatig waardevolle tips!
{subscription-facebook}
{subscription-google}
MIS GEEN TIPS!
Wil je regelmatig waardevolle tips en voorbeelden in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze gratis updates met tips.
SHARE
OF
Blijf op de hoogte!
Door je aan te melden krijg je waardevol advies over sociale media, politieke communicatie en personal branding. Geen overload aan informatie. Kort en krachtige tips. Beloofd!
GRATIS keynote
Wij nemen contact met jou op om een datum af te spreken.
  Wij haten spam!
Enter Your Account
{loginbox-username}
{loginbox-password}
{loginbox-remember}
Remember Me
{recaptcha}
{loginbox-submit}
GRATIS WEBINAR
Schrijf je in voor de gratis webinar over trends in politieke communicatie.
Dinsdag 13 december van 12u tot 13u.
DE BEELDVOERDER
"ja, ik wil meer informatie over deze samenwerking!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
"ja, ik wil meer informatie over deze samenwerking!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Workshop personal branding
Via deze praktische workshop krijg je veel bruikbare en inspirerende tips om te scoren met personal branding. Alles is psychologisch en wetenschappelijk onderbouwd.
 • Hoe maak je een goede online indruk?
 • Je wilt veel concrete tips?
 • Wat zijn de succesfactoren?
 • Psychologische experimenten
 • Concrete voorbeelden
 • Sociale media en personal branding
"ja, ik wil meer informatie over de workshop!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Workshop personal branding
Via deze praktische workshop krijg je veel bruikbare en inspirerende tips om te scoren met personal branding. Alles is psychologisch en wetenschappelijk onderbouwd.
 • Hoe maak je een goede online indruk?
 • Je wilt veel concrete tips?
 • Wat zijn de succesfactoren?
 • Psychologische experimenten
 • Concrete voorbeelden
 • Sociale media en personal branding
"ja, ik wil meer informatie over de workshop!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Blijf op de hoogte!
Wil je steeds op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Of wil je regelmatig waardevolle tips en voorbeelden in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Ja, ik wil gratis tips E-mailadres Achternaam
Hoe word ik burgemeester?
Tijdens de Amerikaanse verkiezingen trok ik 3 weken naar Amerika om er van de besten bij te leren. Ik heb een groot deel van mijn opgedane kennis nu neergeschreven. Om dit e-book zo praktijkgericht mogelijk te houden, heb ik me vooral gefocust op de lokale verkiezingen. Meld je aan en je ontdekt maar liefst 30 tips om burgemeester te worden!
 • Gratis
 • E-book
 • 30 tips
 • Handleiding
 • Voorbeelden
"ja, ik wil een gratis e-book met tips om burgemeester te worden."
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
HOE WORD JE BURGEMEESTER?
Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen trok ik naar Amerika om er de experts op vlak van social media en politieke marketing te interviewen. In februari zit ik in Washington DC samen met het marketingteam van President Donald Trump. De weken en maanden na mijn roadtrip trok ik heel Vlaanderen rond om mijn verzamelde kennis te delen via een keynote. Een groot deel daarvan heb ik nu neergeschreven. Om dit e-book zo praktijkgericht mogelijk te houden, heb ik me vooral gefocust op de lokale verkiezingen.
Download net als meer dan 1000 andere politici het e-book en je krijgt maar liefst 30 tips voor jouw (online) campagne.
Workshop scoren met sociale media
Via deze praktische workshop krijg je veel bruikbare en inspirerende tips om te scoren met sociale media. Alles is psychologisch en wetenschappelijk onderbouwd. Zet alvast in je agenda: 9, 16 en 23 maart. Investering = €295 excl. BTW
 • Hoe maak je online een goede eerste indruk?
 • De principes van het online overtuigen?
 • Van een idee naar een communicatiestrategie
 • Op welke kanalen moet je inzetten?
 • Online adverteren
 • Welke tools besparen je tijd?
 • Trends in sociale media
"ja, ik wil mij inschrijven voor de workshop!"
Na deze inschrijving sturen wij je een factuur
Twitter en politiek
Tijdens mijn opleiding communicatiemanagement deed ik een onderzoek naar de gebruikte tactieken door Vlaamse politici op Twitter. Ik heb nu alles wat samengevat en gebundeld in een gratis whitepaper.
 • Gratis
 • Whitepaper
 • Tips
 • Onderzoek
 • Twitter
"ja, ik wil deze gratis whitepaper over Twitter en politieke communicatie."
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Podcast
Via onze podcast kan je verschillende afleveringen beluisteren over trends in politieke communicatie. Wil je na de laatste aflevering de belangrijkste inzichten per mail krijgen? Schrijf je dan nu in!
 • Facebook
 • Snapchat & Instagram
 • Video's
 • Personal branding
 • Big data
"ja, ik wil de belangrijkste inzichten uit de podcast."
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Psychometrie & politiek
Big data in combinatie met psychologische modellen wordt gezien als 'the new big thing' in politieke communicatie. Wie als eerste iets nieuws op een goede manier kan inzetten, wint verkiezingen. Neem met ons contact op als hierover meer informatie wilt. Of laten we eens samenzitten!
"ja, ik wil hier meer informatie over!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
"ja, ik wil meer informatie over deze samenwerking!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
267% MEER CONVERSIE
Benieuwd wat voor psychologisch trucje maar liefst 267% conversie opleverde?
Ik stuur je het onmiddellijk door per mail!
"ja, ik wil meer informatie over deze presentatie!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Twitter en politiek
Tijdens mijn opleiding communicatiemanagement deed ik een onderzoek naar de gebruikte tactieken door Vlaamse politici op Twitter. Ik heb nu alles wat samengevat en gebundeld in een gratis whitepaper.
 • Gratis
 • Whitepaper
 • Tips
 • Onderzoek
 • Twitter
"ja, stuur mij deze gratis whitepaper!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Twitter en politiek
Tijdens mijn opleiding communicatiemanagement deed ik een onderzoek naar de gebruikte tactieken door Vlaamse politici op Twitter. Ik heb nu alles wat samengevat en gebundeld in een gratis whitepaper.
 • Gratis
 • Whitepaper
 • Tips
 • Onderzoek
 • Twitter
"ja, stuur mij deze gratis whitepaper!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
"ja, ik wil meer informatie over deze samenwerking!"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.
Ik kan je niet onmiddellijk laten weten hoeveel een workshop kost. Dit hangt af van de duur, aantal deelnemers, onderwerp, ...
Prijzen variëren van 240 euro tot 1970 euro
Vul je gegevens onderaan in, dan neem ik onmiddellijk met jou contact op. Zo kan ik luisteren naar je vragen en je een correcte prijs geven.
7 POWER TIPS
Wij bundelden 7 krachtige tips die jouw bereik op Facebook onmiddellijk zullen verhogen. Nog niet echt bezig met sociale media en wil je hier verandering in brengen? Deze tips zijn ideaal om te starten!
"Krijg onmiddellijk het gratis e-book met tips om je bereik op Facebook te verhogen."
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.

✅ Gratis

✅ 7 krachtige tips

✅ Facebook

✅ Bereik verhogen

✅ E-book

7 TIPS NEUROMARKETING
Wij bundelden 7 krachtige tips uit de neuromarketing en sociale psychologie. Vaak eenvoudig en kleine verschillen, maar de resultaten zijn indrukwekkend.
"Krijg onmiddellijk het gratis e-book met tips uit de neuromarketing en psychologie"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.

✅ Gratis

✅ 7 krachtige tips

✅ Neuromarketing

✅ Sociale psychologie

✅ E-book

Zelfde prijs, toch goedkoper
Wij bundelden 5 trucjes uit psychologie om je prijs goedkoper te doen lijken. Vaak eenvoudig en kleine verschillen, maar de resultaten zijn indrukwekkend.
"Krijg onmiddellijk het gratis e-book met trucs uit de psychologie"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.

✅ Gratis

✅ 5 psychologische trucs

✅ Prijspsychologie

✅ E-book

✅ Concrete voorbeelden

GRATIS ANALYSE
Wij leggen je aan de hand van 70 concrete punten uit hoe het KOLA-model jou kan helpen. Zo krijg je advies om je online marketingtechnieken te verbeteren.
"Krijg onmiddellijk gratis tips. Toegepast op jouw case"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.

✅ Gratis

✅ Krachtige tips

✅ KOLA

✅ Consultancy

✅ Online marketing

Ik kan je niet onmiddellijk laten weten hoeveel de investering van een workshop is. Dit hangt af van de duur en het aantal deelnemers.
Prijzen variëren van 290 euro voor een uur tot 2100 euro voor een hele dag.
Vul je gegevens onderaan in, dan neem ik onmiddellijk met jou contact op. Zo kan ik luisteren naar je ambities en je een correcte prijs geven.
GRATIS ANALYSE
Wij leggen je aan de hand van 70 punten uit hoe je jouw Facebookpagina of website kan verbeteren.
"Krijg onmiddellijk gratis tips. Toegepast op jouw case"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.

✅ Gratis

✅ Krachtige tips

✅ Optimalisatie

✅ Consultancy

✅ Online marketing

Ik kan je niet onmiddellijk laten weten hoeveel de investering is. Alles hangt af van waar je nood aan hebt.
Prijzen liggen tussen 977 euro tot 6997 euro.
Vul je gegevens onderaan in, dan neem ik onmiddellijk met jou contact op. Zo kan ik luisteren naar je ambities en je een correcte prijs geven.
Tips campagne Macron
De belangrijkste lessen die jij kan leren van president Macron op vlak van Big Data, psychologie, overtuigen en sociale media.
"Krijg onmiddellijk het gratis e-book met tips uit de campagne van Macron."
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.

✅ Gratis

✅ Krachtige tips

✅ Sociale media

✅ Campagne voeren

✅ E-book

Tips politieke websites
Wil je weten wat nu een website geschikt maakt voor politieke campagnes? Download dan gratis dit e-book. Je krijgt veel handige tips en een checklist die je kan gebruiken voor je website. We benoemen ook de meest gemaakte fouten.
"Krijg onmiddellijk het gratis e-book met tips om je website te verbeteren."
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.

✅ Gratis

✅ Krachtige tips

✅ Website

✅ Handige checklist

✅ E-book

21 tips van echte experts!
De belangrijkste lessen die jij kan leren van CEO's, journalisten en professoren uit België en Nederland.
"Krijg onmiddellijk het gratis e-book met tips uit de podcast."
Jouw gegevens blijven veilig bij ons.

✅ Gratis

✅ Krachtige tips

✅ Sociale media

✅ Campagne voeren

✅ E-book

SPREKEN MET IMPACT
- psychologische technieken om te scoren met je presentatie -
Groepstraject van 4 lessen
Psychologie en strategie
Psychologie en presentatie
In de praktijk
In de praktijk