Psychologie

Nudging in het kort

Nudges beïnvloeden het automatisch en onbewust gedrag. Door irrationele, snelle en onbewuste beslissingen van mensen beter te begrijpen, kan je simpele trucjes toepassen die het gedrag zachtjes in de goede richting duwen zonder andere keuzeopties voor de klant/burger uit te sluiten.

Richard Thaler kreeg in 2017 voor zijn bijdrage aan de gedragseconomie nog de Nobelprijs. Sindsdien zit Nudging in de lift, ook in België. Wil je er zelf ook mee aan de slag gaan, aarzel dan niet om ons te contacten.

Workshop coachingsessie

Workshop

Wil je graag nudging gebruiken om mensen aan te zetten tot een actie? In een workshop en/of coachingsessie gaan we samen kijken hoe we nudging kunnen integreren in je marketingstrategie. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Wat mag je verwachten van een nudging workshop?

Nudging workshop door Reinout
  • Concrete tips om je doelen sneller te bereiken
  • Wetenschappelijk en psychologisch onderbouwd
  • Advies en hulp kan zowel in de vorm van een traject als eenmalige workshop
  • Ideaal voor overheidsorganisaties
  • Populair in de publieke sector

E-book nudging

Wil je graag meer weten over nudging en hoe je het gebruikt? Binnenkort verschijnt hier ons e-book. Bekijk alvast hier onze andere e-books.

logo e-book

Het gebruik van nudging...

Nudging wordt vaak gebruikt door de overheid om de mensen aan te zetten tot een bepaalde actie. Ook de media maken er graag gebruik van. Nudging wordt dus meer gebruikt dan dat we denken. 

Wil je jouw communicatie en marketing opkrikken?

Contacteer ons dan!

Politieke communicatie