KOLA

Heel veel bedrijven verdienen veel geld met online marketing of halen zo extra leads binnen. Helaas passen nog niet alle bedrijven de vele mogelijkheden op de juiste manier toe. Wij hebben dit model ontwikkeld voor zij die ook willen scoren met online marketing. Het KOLA-model is de ideale leidraad voor jouw online marketingstrategie. Wij kunnen jou het model en de verschillende stappen uitleggen in een workshop, maar wij kunnen ook zelf een strategie opstellen (en uitvoeren) op basis van jouw ambities.

Toepasbaar op bedrijven en non-profit-organisaties
Het KOLA-Model staat voor:
  • Klikken
  • Overtuigen
  • Liefhebben
  • Aanbevelen

In het  filmpje krijg je alvast wat meer informatie over het model. Je zal merken dat het zeer duidelijk in elkaar zit. In de workshops brengen wij het natuurlijk veel uitgebreider en geven wij ook concrete voorbeelden uit de praktijk.

 

Interesse in een gratis 70-punten analyse van jouw online kanalen van jouw organisatie of bedrijf?

Krijg gratis analyse

(Meer info onder de infographic)

INFOGRAPHIC KOLA-MODEL

 

 

Krijg gratis analyse

“Boeiende keynote over social media waarbij het opzet van de diverse media telkens met goede en  duidelijke praktijkvoorbeelden werden gestaafd. Reinout heeft ook een zeer diepgaande achtergrond en zijn USP – de pyschologie van de sociale media – biedt echt duidelijk inzicht in het hoe en waarom van sociale media.”

– Eline Bruneel, Adjunct-directeur communicatie Liberale Mutualiteit West-Vlaanderen –

“Reinout hanteert een zeer professionele en no- nonsens stijl in zijn presentatie. Hij baseert zijn communicatieadvies op een aantal klassieke inzichten uit de psychologie en de sociologie, en past die met verbazend gemak toe op de hedendaagse context. Heel overtuigend gebracht!”

– Dirk Laverge, docent marketing Howest –

DE VERSCHILLENDE KOLA- STAPPEN IN HET KORT

 

Stap 1 = klikken

De eerste stap van het marketingproces is zorgen dat mensen kunnen en willen klikken. Dit kan zijn op je advertentie, je website, je bericht op Facebook, … Het maakt op zich niet uit, maar ze moeten het wel kunnen en willen. Met andere woorden: eerst en vooral moeten ze je website vinden in Google of je advertentie zien. Natuurlijk is het niet omdat mensen het zien dat ze er willen op klikken. In deze stap leg ik beide zaken zeer duidelijk uit. Steeds psychologisch onderbouwd en met veel handige tips en voorbeelden.

Kunnen klikken = SEO, SEA, Sociale media, Adverteren op Facebook, Websites, E-mailmarketing, Content Marketing, …

Willen Klikken = Big data, segmentatie en relevantie

Stap 2 = Overtuigen

Eenmaal mensen op je website zijn of op je advertentie hebben geklikt moet je ze natuurlijk overtuigen. Eigenlijk de moeilijkste en belangrijkste stap van het proces. Hier komt onze psychologische achtergrond wel erg goed van pas. Wij leggen je de psychologie van het overtuigen uit en geven trucs om mensen makkelijker te overtuigen. Geen Wolf-of-Wall-Street-toestanden, maar wel internationaal erkende en wetenschappelijk onderbouwde technieken.

Overtuigen = Gedragswetenschappen, overtuigingspsychologie, conversie-optimalisatie, Usability en A/B-testen.

Stap 3 = Liefhebben

Na stap 2 hebben mensen zich ingeschreven voor de nieuwsbrief of hebben ze een product gekocht, afhankelijk van wat de doelstelling was. MAAR! Het proces stopt niet bij stap 2. We zijn nog maar halfweg. Want er ligt nog heel veel te rapen voor je. Wie zijn uiteindelijk je beste ambassadeurs? Je vorige klanten! En wat is nog altijd de beste reclame? Juist ja, de mond-tot-mondreclame. In deze stap zorgen we ervoor dat je klanten jouw beste verkopers worden.

Liefhebben = Customer Experience, Interactie, Omgaan met negatieve reacties, Retargeting, E-mailmarketing, Microcommitment, …

Stap 4 = Aanbevelen

Door stap 3 op de juiste manier uit te voeren zullen de vorige klanten je met plezier aanbevelen. Je kan (en moet eigenlijk) nog een stap verder gaan. Het zou zonde zijn dat die aanbevelingen maar enkele mensen bereiken. Jij kan het bereik de hoogte doen inschieten. Hoe? Dat leg ik in deze stap uit.

Aanbevelen = Ambassadeurs, klanten, testimonials, …

 

 Benieuwd naar wat de investering is van een workshop omtrent het KOLA-principe? 

Wat is de investering?

Onze klanten geven gemiddeld 9 op 10 voor onze workshops.

Klikken, Overtuigen, Liefhebben, Aanbevelen

Een website hebben en een facebookpagina beheren is al lang niet meer voldoende om te scoren in de online wereld. Je moet meer dan ooit strategisch te werk gaan. Begin niet in het wilde weg te schieten. Gebruik het KOLA-model als leidraad.

Wil je meer informatie over wat dit model voor jou kan betekenen? Laat dan even jouw gegevens na in onderstaand formulier. Ik neem dan contact met jou op.

GRATIS TIPS?
GRATIS ANALYSE
Wij leggen je aan de hand van 70 concrete punten uit hoe het KOLA-model jou kan helpen. Zo krijg je advies om je online marketingtechnieken te verbeteren.
"Krijg onmiddellijk gratis tips. Toegepast op jouw case"
Wij haten spam! Deze gegevens worden niet gedeeld.

✅ Gratis

✅ Krachtige tips

✅ KOLA

✅ Consultancy

✅ Online marketing