Het is niet altijd even simpel om op te vallen op Instagram, door de 1 miljard gebruikers en het steeds vernieuwende algoritme. Hoe zorg je er dan voor om toch relevant te blijven en volgers aan te trekken? Hieronder lijsten we 7 huidige tips op om meer volgers te krijgen op Instagram.

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent personal branding? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

1.  Vind jouw niche

Een goede post betekent boeiende content die samenhangt met de soort volgers die jij wilt aantrekken. Wil je je toespitsen op reizen, zorg dan bijvoorbeeld dat je kwalitatieve foto’s post van jezelf in verschillende landen. Ben je een fitnessgoeroe, post dan content over welke oefeningen je moet doen en welke voeding daarmee samengaat. Het gaat erom jouw kennis en ervaringen met je volgers te delen.

2. #Hashtags

Hashtags blijven dé manier om gevonden te worden door gebruikers. Beter gebruik je er niet meer dan 20, aangezien een hoger aantal kan gezien worden als spam. Het is belangrijk dat ze content gerelateerd zijn. Zoek daarom via apps zoals Tag-o-matic en Instatag naar de meest gezochte hashtags die relevant zijn voor jouw posts. Let wel op dat je geen gebande hashtags gebruikt. Die kunnen leiden tot verwijdering van je account. Ook locatietags zorgen ervoor dat mensen je sneller vinden als ze naar de functie Verkennen gaan op een bepaalde stad of land.

3.  Verhalen, Highlights en Livevideo’s

Experimenteer met de populaire Instagramfeatures. Ga live wanneer je op een bepaald evenement aanwezig bent en post verhalen om on the spot je activiteiten te delen met je volgers. Highlights gebruik je om verhalen die je niet wilt zien verdwijnen thematisch op te slaan. Als je een reisaccount beheert deel je je highlights dan bijvoorbeeld in per land dat je hebt bezocht.

4.  Blijf consistent op je feed

Een bezoeker bepaalt in enkele seconden of hij een account volgt of niet. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met hoe je jouw Instagramfeed presenteert. Het esthetische aspect is heel belangrijk. Het is aangeraden om op alle foto’s dezelfde filter te gebruiken zodat alle foto’s dezelfde sfeer creëren en het geheel stand houdt. Ook de profielfoto en de biografie moeten de volgers aanspreken.

5. Strategisch engagement

Engagement met je volgers is heel belangrijk om twee redenen: ten eerste kom je hogerop te staan door het algoritme. Ten tweede zullen gebruikers jouw account bekijken, waardoor ze je terug zullen volgen als ze onder de indruk zijn van jouw Instagramfeed. Een goede strategie daarvoor is een gebruiker die past bij jouw niche volgen en er twee foto’s van liken. Op die manier krijgt de gebruiker drie meldingen na elkaar van jou en zal hij of zij beslist een kijkje nemen naar je account.

6.  Sluit je aan bij een engagement group

Engagement groups zijn precies wat de naam zegt; groepen waarin Instagramgebruikers een overeenkomst hebben om met elkaar te engagen. Ze liken, reageren op de foto’s en bekijken elkaars verhaal. Op die manier komen hun posts opnieuw hoger in het Instagramalgoritme, omdat die gezien worden als ‘belangrijke posts’.

7.  Give-aways

Een give-away organiseren is en blijft een effectieve en snelle manier om volgers te krijgen. Je volgers aanzetten om vrienden te taggen en de pagina te volgen zorgt ervoor dat veel mensen met dezelfde interesses bereikt worden en dat er veel interactie is. Die interactie is op zijn beurt weer goed voor het Instagramalgoritme.

Hopelijk hielpen deze tips en krijg je er in een mum van tijd talloze volgers bij.

Nog verdere vragen omtrent personal branding?
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent personal branding?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!