De woordvoerder is met uitsterven bedreigd! Vandaag is er geen nood meer aan mannen en vrouwen van het woord. Vandaag is er nood aan mannen en vrouwen van het beeld. De toekomst is aan de beeldvoerder!

Een beeldvoerder doet veel meer waar er vandaag nood aan is. Dat is niet om in de pers te komen, zoals de woordvoerder probeert. Dat is wel om de miljoenen mensen op Facebook te bereiken. Lange teksten scoren niet meer. Mooie plaatjes wel. Het is een duidelijke evolutie binnen de politieke communicatie. Lappen tekst zijn taboe geworden, de campagne is steeds visueler.

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Microtargetten

Een voordeel van de beeldvoerder is dat hij of zij kan beslissen wie de boodschap zal zien. Als de woordvoerder een interview geeft aan een reeks journalisten dan is hij of zij niet zeker in welke media dit juist zal verschijnen. Akkoord, als woordvoerder kan je wel jouw persbericht per medium wat aanpassen, maar dat is het ook.

Je schrijft een persbericht over een nieuw standpunt rond zwangerschapsverlof. De woordvoerder heeft geluk. Het verschijnt in enkele kranten. Hoera! Alhoewel… Waarschijnlijk hebben 90% van zij die het artikel gelezen hebben hier geen boodschap aan.

De beeldvoerder zit niet met dat probleem. Hij of zij maakt een mooi gestileerde foto of leuke video over het nieuwe standpunt, vergezeld met een kort stukje tekst. De beeldvoerder gooit het niet zomaar online. Neen, die stelt in dat vooral vrouwen tussen 25 en 35 jaar met interesse voor babykleding dit te zien krijgen. De kans dat een relevant publiek de boodschap dan te zien krijgt is veel groter dan wanneer er een persconferentie werd gehouden.

Controle over de politieke boodschap

De Beeldvoerder heeft ook veel meer controle over de boodschap. Hij of zij bepaalt zelf wat in beeld komt en wat je zegt. Bij traditionele media heb je dit niet. Mits een goede psychologische kennis is dit een grote meerwaarde.

Zelf zijn wij ook zo van die beeldvoerders! Wij helpen jou door middel van foto’s en filmpjes op de juiste manier te positioner en profileren.

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!