In onze podcastaflevering Instagram en Snapchat in politiek spraken we met Nina Hoek van Dijke! Als oprichtster van Jong & Je Wilt Wat werkt ze nauw samen met jongeren en overheidsorganisaties om tot marketing- en communicatie-oplossingen te komen. Zij weet dus als geen ander hoe je Snapchat en Instagram zo efficiënt mogelijk kan inzetten om een jong publiek aan te spreken.

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent personal branding? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Snapchat en Instagram worden belangrijker indien je een jonge doelgroep wilt bereiken. De jongeren van vandaag groeien op met beelden, daarom zijn deze twee kanalen zo populair. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze Facebook niet meer gebruiken. Facebook is meer een familiekanaal geworden waar zowat de hele familie online is. Jongeren delen tegenwoordig enkel nog bijzondere dingen op Facebook. Waar men op Snapchat en Instagram meer de dagdagelijkse zaken aan hun volgers laten zien.

Aangezien er dus een pak jongeren actief zijn op deze twee kanalen, is dit zeer interessant voor politici. Het is misschien wat ingewikkelder dan Instagram maar toch moet je ook Snapchat in de gaten houden. Want Snapchat zit nog steeds in de lift. Maar hoe moet je het dan aanpakken?

Een blik achter de schermen met Snapchat en Instagram

Eerst en vooral moet je bekend maken dat je actief bent op Snapchat, dat kan je doen door je Snapchatcode te delen op andere kanalen. Dan is de vraag wat je moet delen op je Snapchataccount. Het is best simpel, laat zien:

  • Waar je bent
  • Wat je doet
  • Bij wie je bent

Geef de jongeren een blik achter de schermen tijdens jouw werkdag of toon hen een stukje van je privéleven.

Instagram is dan iets eenvoudiger voor politici om jongeren te bereiken. Je moet het gewoon aanmaken en proberen. Instagram bestaat uit allemaal kleine communities, mensen met dezelfde interesses die elkaar volgen. Volg mensen die je zelf leuk vindt, kijk wat ze doen en hoeveel likes ze hebben.

Authentiek op social media

Maar het allerbelangrijkste is authenticiteit, wees jezelf.  Het moet echt voelen, kom dus niet over als een marketingpersoon. Ook al is de rand tussen echt en niet echt erg dun. Probeer de politiek iets persoonlijker te maken, want tegenwoordig stemmen mensen op de persoon die ze zien in plaats van op de standpunten die hij/zij te vertellen heeft.

Snapchat en Instagram worden dus binnen de politiek belangrijk. Je kan de jongeren laten zien wat ze zelf niet kunnen meemaken. Deel de bijzondere momenten als politicus of politica en overtuig hen zo om in de toekomst op jou te stemmen.

Nog verdere vragen omtrent personal branding?
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent personal branding?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!