Tijdens mijn reis in Amerika had ik de kans om te spreken met de CEO’s van OH Advertising. Bettina van OH Advertising is een echte expert in politieke campagnes. Ze is toonaangevend als het gaat over verkiezingscampagnes. Ze ondersteunde al meer dan 100 campagnes en weet dus maar al te goed hoe je mensen hun aandacht moet trekken.

Hoe trek je mensen hun aandacht voor jouw campagne?

Om mensen hun aandacht te trekken is het belangrijk dat je creatief bent, zowel in de lay-out als in de tekst. Zo moet je zorgen voor een aantrekkelijke foto, maar ook voor een duidelijke en overtuigende tekst.

Ambassadeurs helpen jouw campagne

Het belangrijkste van allemaal is werken met ambassadeurs, mensen die de kiezer vertrouwt. Als deze mensen positief communiceren over een kandidaat, krijgen ze zelf ook meer sympathie.

 “Ik weet niet of ik Donald Trump leuk vind, maar ik vind het verhaal van die vader van die overleden soldaat wel zeer pakkend.”

Hoe vind je deze ambassadeurs, of hoe krijg je ze zo ver voor elkaar?

Het is natuurlijk niet makkelijk om zo’n ambassadeurs te vinden, zeker niet in België. Om mensen zo ver te krijgen moet je hen geregeld ontmoeten en overtuigen in de winstkansen van de kandidaat. Eenmaal de ambassadeur gelooft in de persoon zal hij de boodschap ook verder willen overbrengen naar de kiezer.

Benieuwd naar meer tips omtrent campagne voeren? 

Of eerder interesse in een keynote over online campagne voeren? 

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!