De advertentiebibliotheek van Facebook heeft een update gekregen. Via deze tool krijg je een overzicht van wat de uitgaven van politieke partijen en politici aan Facebook zijn. De tool is niet perfect, maar het is wel fijn om af en toe naar toe te kijken. Het geeft je wel een indicatie qua budgetten en toont zo een stuk de strategische keuzes die in politieke marketing gemaakt worden. Onderaan deze blog vind je alvast onze laatste updates over de uitgaven op sociale media.

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Hoe gebruik je de advertentiebibliotheek voor politieke advertenties?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je surft gewoon naar deze link van de advertentiebibliotheek en je kan starten. Zo kan je zien wat politici of partijen uitgeven en welke politieke advertenties er op dit moment lopen. Interessant, maar wel vervelend als je wat wilt vergelijken. Indien je de advertenties van politieke partijen wilt vergelijken, dan raden wij deze link aan. Of neem contact met ons op om onze data te gebruiken.

Hoeveel investeren politieke partijen  in advertenties op sociale media?

De advertentiebibliotheek is zeker niet perfect. Facebook zou zeker nog meer moeite kunnen steken in deze tool om het nog allemaal transparanter te maken. Hoe dan ook is het wel een stap vooruit. Indien je nog meer informatie wenst over de uitgaven van politieke partijen, dan neem je best contact met ons op. Eén van de nadelen is dat je maar beperkte mogelijkheden hebt in data en vergelijken is daardoor moeilijker. Wij hebben een eigen systeem ontwikkeld die het makkelijker maakt om te interpreteren en te vergelijken.

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!