De advertentiebibliotheek van Facebook heeft een update gekregen. Via deze tool krijg je een overzicht van wat de uitgaven van politieke partijen en politici aan Facebook zijn. De tool is niet perfect, maar het is wel fijn om af en toe naar toe te kijken. Het geeft je wel een indicatie qua budgetten en toont zo een stuk de strategische keuzes die in politieke marketing gemaakt worden. Onderaan deze blog vind je alvast onze laatste updates over de uitgaven van politieke partijen en politici op sociale media.

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Persoonlijk overzicht van de uitgaven van politieke partijen?

Naast de openbare tools van Facebook hebben wij zelf ook een eigen tool ontwikkeld om de advertenties en uitgaven nog beter te kunnen monitoren. Ideaal voor journalisten en opiniemakers. Indien je hier interesse in hebt, mag je steeds persoonlijk contact opnemen met ons. We helpen graag verder. 

Welke data over de avdertentieuitgaven kom je in deze blog te weten?

Opgelet: het kan soms tot 40 seconden duren voor alle overzichten geladen zijn. Soms even geduld dus. 

Meer informatie over de uitgaven onder de foto

Uitgaven van politici en politieke partijen door Exposure

Hoe gebruik je de advertentiebibliotheek voor politieke advertenties?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je surft gewoon naar deze link van de advertentiebibliotheek en je kan starten. Zo kan je zien wat politici of partijen uitgeven en welke politieke advertenties er op dit moment lopen. Interessant, maar wel vervelend als je wat wilt vergelijken. Indien je de advertenties van politieke partijen wilt vergelijken, dan raden wij deze link aan. Of neem contact met ons op om onze data te gebruiken.

Hoeveel investeren politieke partijen  in advertenties op sociale media zoals Facebook en Instagram?

De advertentiebibliotheek is zeker niet perfect. Facebook zou zeker nog meer moeite kunnen steken in deze tool om het nog allemaal transparanter te maken. Hoe dan ook is het wel een stap vooruit. Indien je nog meer informatie wenst over de uitgaven van politieke partijen, dan neem je best contact met ons op. Eén van de nadelen is dat je maar beperkte mogelijkheden hebt in data en vergelijken is daardoor moeilijker. Wij hebben een eigen systeem ontwikkeld die het makkelijker maakt om te interpreteren en te vergelijken.

Bekijk hieronder de meest recente uitgaven: 

 

Opgelet het kan soms even duren voor alle data uit de advertentiebibliotheek opgeladen is. 

Om de uitgaven van politieke partijen in kaart te brengen zorgden we voor een connectie met de advertentiebibliotheek van Facebook. Deze wordt automatisch uit Facebook geladen. Soms kan het wat langer duren voor deze zijn opgeladen. 

Benieuwd naar de uitgaven van de voorzitters van politieke partijen? Hieronder kom je te weten hoeveel volgende personen adverteren: Bart De Wever, Conner Rousseau, Raoul Hedebouw, Georges-Louis Bouchez, Tom Van Grieken, Sammy Mahdi, Jeremie Vaneeckhout, Nadia Naji, Tom Ongena, Rajae Maouane, Jean-Marc Nollet en Paul Magnette.

 

Hoeveel geven Vlaamse partijen uit op sociale media zoals Facebook?

We krijgen regelmatig vragen over wat de uitgaven zijn van bepaalde partijen. Hieronder geven we een overzicht van alle Vlaamse politieke partijen in het Vlaams Parlement: Vlaams Belang, N-VA, CD&V, Vooruit, Groen, PVDA en Open VLD.

Voor de uitgaven van politieke partijen afzonderlijk hebben we gekozen om de uitgaven van de laatste 7, 30 en 90 dagen op te lijsten. Wil je ook graag de uitgaven weten voor andere periodes? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. 

Vlaams Belang

N-VA

PVDA

Groen

Vooruit

CD&V

Open VLD

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Hoeveel geven federale ministers uit op sociale media?

Benieuwd naar de uitgaven van de ministers in de federale regering? Hieronder kom je te weten hoeveel volgende personen uitgeven: Alexander De Croo, Pierre-Yves Dermagne, Hadja Lahbib, George Gilkinet, Vincent Van Peteghem, Frank Vandenbroucke, Petra De Sutter, Vincent Van Quickenborne, David Clarinval, Karine Lalieux, Ludivine Dedonder, Zakia Khattabi, Annelies Verlinde, Caroline Gennez, Tinne Van Der Straeten, Nicole De Moor, Thomas Dermine, Mathieu Michel, Alexia Bertrand, Sarah Schlitz. Marie-Colline Leroy zal later toegevoegd worden wanneer er meer advertenties werden geplaatst via haar pagina. 

Hoeveel geven Vlaamse ministers uit op sociale media?

Benieuwd naar de uitgaven van de ministers in de Vlaamse Regering? Hieronder kom je te weten hoeveel volgende personen uitgeven: Jan Jambon, Hilde Crevits, Bart Somers, Ben Weyts, Zuhal Demir, Jo Brouns, Matthias Diependaele, Lydia Peeters, Benjamin Dalle.

 

Welke andere politici adverteren regelmatig met een hoog budget?

Natuurlijk zijn het niet enkel ministers of voorzitters die adverteren. Ook nog heel wat andere politici spenderen budget om te adverteren op sociale media. Hieronder vind je een overzicht van de politici die de afgelopen maanden veel adverteerden. Het gaat om Tom Vandendriessche, Theo Francken, Peter Mertens, Anneleen Van Bossuyt, Johan Van Overtveldt, Filip De Man, Peter De Roover, Assita Kanko, Sander Loones, Sofie Merckx en Jos D’haese

Waarom adverteren politici en politieke partijen op Facebook of Instagram?