In campagnes mag je sociale psychologie niet onderschatten. Dit soort psychologie doet onder andere onderzoek naar hoe mensen zich laten beïnvloeden door anderen. De meeste sociaalpsychologische principes zijn al redelijk oud, maar zijn toch nog steeds relevant.

Wil je nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

In tijden van technologische vooruitgang en sociale media zou je kunnen denken dat de theorie achterhaald is. Dat is niet het geval, integendeel zelfs. De belangrijkste theorieën van vandaag zijn allemaal afkomstig uit het tijdperk van voor online marketing. De basis blijft steeds hetzelfde, maar krijgt steeds een nieuw jasje.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat onze hersenen op een gelijkwaardige manier werken als in de tijd van de holbewoners. Onze manier van beslissingen nemen is dus amper veranderd. Hoe zagen de leiders van een stam holbewoners eruit? Groot en breedgebouwd. Grote mensen werden als leider gekozen omdat die het meest geschikt waren om anderen te beschermen. In het heden zien we nog steeds dat tijdens verkiezingen grote politici het meest in de smaak vallen. In Amerika wint de grootste presidentskandidaat twee op de drie keer de verkiezingen.

Door de jaren heen is er natuurlijk heel wat veranderd. De tools die we vandaag hebben en de manier waarop we communiceren zijn enorm getransformeerd. Het is wel belangrijk om te weten dat de essentie, strategieën en psychologie ongeveer dezelfde zijn gebleven. Vroeger las iedereen op de trein de krant, nu zijn we bezig met onze smartphone. Een relatie was pas serieus nadat het aan de ouders was verteld, nu als het op facebook staat. De manier waarop we het doen is veranderd, maar de essentie blijft hetzelfde.

Daarom is het niet aangeraden om boeken over Facebookmarketing te lezen. Alles verandert zo snel dat je beter de principes kan bestuderen. Om je het wat makkelijker te maken raadt Reinout je in onderstaande video drie boeken aan die je de principes beter zullen doen begrijpen.

https://www.facebook.com/exposure.be/videos/321650025336527/

Nog verdere vragen omtrent psychologische technieken? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!