Summer school

Deelnemers 2022

Met trots presenteren wij de deelnemers van de Exposure Summer School 2022!

Samen met Reinout Van Zandycke zullen ze deze zomer bijleren over politieke campagnes, online communicatie, nudging en technieken om te overtuigen. Op dinsdag 28 juni ontmoeten de deelnemers elkaar voor de eerste keer, maar hieronder stellen ze zichzelf alvast voor 😊

Elise Sticker

Ik ben Elise Sticker, 23 jaar en student ‘algemene economie’ aan de Universiteit te Gent. Vorig jaar rondde ik reeds mijn master ‘politieke wetenschappen – nationale politiek’ af, maar de drang om nog wat te proeven van het studentenleven, zeker na een jaar en half lockdown was nog niet verdwenen, vandaar de manama ‘algemene economie’.

In 2018 nam ik deel aan de gemeenteraadsverkiezingen te Veurne, waar ik ook verkozen werd. Naast m’n lokaal engagement engageer ik me bij Jongsocialisten, waar ik dit jaar verkozen werd als nationaal ondervoorzitter.

Foto van Summer School 2022 deelnemer Elise Sticker

Lieve Dangreau

Ik ben Lieve Dangreau, 24 jaar en een échte goedlachse do-it-all. Na even Social Sciences te hebben gestudeerd en kleine stapjes in de politiek te hebben geambieerd, had ik toch besloten dit wat links te laten en iets te studeren wat me steeds heeft geboeid: Sociale Media. Blijkt dat dit op zich geen studierichting is, maar Communicatiemangement wel; en daar komt ook veel Sociale Media aanbod, maar ook het ontwikkelen van een scherpe pen en marketing inzichten, ideaal dus. Al bleef ik wel hongerig naar politiek. Zo heb ik tijdens mijn Erasmus-uitwisseling een vak rond politieke communicatie opgenomen, en dit heeft de vlam en de liefde weer helemaal aangewakkerd. Ik heb hier en daar dus wel al een klein beetje kennis, maar zeker nog niet genoeg naar mijn mening. Daarom hoop ik dat deze summer school mij gerichtere inzichten kan bijleren wat me zeker zal kunnen helpen als toekomstige communicatiespecialist.

Rias Smismans

Foto van Summer School 2022 deelnemer Rias Smismans

Rias Smismans zit in de bachelor communicatiewetenschappen en het voorbereidingsprogramma tot master politieke wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Verder is hij actief als student-ondernemer:  naast het uitbaten van een eigen webshop is hij actief als consultant in de marketing- en communicatiesector. Hiernaast is Rias secretaris van het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) Brussel, een partijonafhankelijke vereniging met de VUB-campus in Elsene als thuisbasis waar zijn politieke en ideologische vaardigheden verder zijn aangescherpt. Door deel te nemen aan deze Exposure Summer School, wilt hij leren hoe hij zijn interesse in politiek en communicatie nog meer kan laten samenvloeien.

Leon Darko-Asante

Sociale campagnes? Politieke communicatie? Onderwerpen die mij enorm interesseren. Al van jongs af aan had ik een grote interesse in historische, maatschappelijke en politieke thema’s. Dit heeft mede geresulteerd dat ik succesvol ben afgestuurd als bachelor in sociaal werk. En momenteel bezig ben met mijn master in politieke wetenschappen.  Ik sta erom bekend als een persoon die altijd op de hoogte wil zijn van de laatste politieke trends, de nieuwste mediacampagnes alsook de strategie van bedrijven Heb altijd al eens willen weten hoe politici, organisaties, bedrijven communiceren met de massa. Met name welke strategie ze toepassen ze gebruiken.

Lore Badts

Tijdens haar opleiding communicatiemanagement ontdekte Lore een interesse voor politieke communicatie door Bernie Sanders. Tijdens haar tweede bachelor, Toerisme- en Recreatiemanagement, werd Lore tot eind 2020 verkozen als voorzitter van de European Quidditch Federation, een sportfederatie die 4000+ Europese spelers vertegenwoordigt in dialoog met vertegenwoordigers uit heel Europa. Momenteel studeert Lore de master Communicatiewetenschappen terwijl zij les geeft in het middelbaar en gastdocent is in het hoger onderwijs. Verder is zij actief als communicatieverantwoordelijke in het dagelijks bestuur van Vooruit Harelbeke.

Menno van Gemeren

Geboren en getogen in Limburg ben ik blijven ‘plakken’ in mijn studentenstad Leuven. Na mijn opleiding Geschiedenis en Europese studies hier deed ik een eerste politieke ervaring op als stagiair in het federaal parlement en later ook het Europees parlement. De passie voor politiek is nooit verdwenen. Daarom begon ik mijn professionele carrière in 2019 als Public Affairs consultant in Brussel. Ondertussen werk ik als adviseur belangenbehartiging voor Voka, het Vlaamse netwerk van ondernemingen. Het analyseren, vertalen en uitleggen van de boeiende, maar complexe wereld van de politiek is wat mij dagelijks motiveert. Die politieke wereld verandert echter snel, alsook de communicatie, en daar hoor ik tijdens de Exposure Summer School graag meer over.

Foto van Summer School 2022 deelnemer Menno van Gemeren

Astrid Vanbever

Foto van Summer School 2022 deelnemer Astrid Vanbever

Astrid Vanbever is werkzaam bij de Vlaamse Kamer van Koophandel waar zij verantwoordelijk is voor de belangenbehartiging van de leden bij diverse politieke actoren en stakeholders. Daarnaast geeft zij ook eerstelijnsadvies aan ondernemingen. Astrid heeft een master politieke wetenschappen en een master politieke communicatie. Zij is gedreven om te blijven bijleren en is sinds kort ook bemiddelaar in ondernemingszaken. Door haar blijvende interesse in politieke communicatie is zij bij deze Summer School terechtgekomen. Naast haar professionele bezigheden is Astrid vooral bezig met sport: lopen, tennis, HIIT en zwemmen. Haar huidig sportief doel is om deel te nemen aan de halve marathon van Venetië in oktober.

Emiel Decroix

Ik ben net afgestudeerd aan de Militaire School als Officier bij de Belgische Marine. Tijdens deze 4-jarige vorming kon ik niet enkel mijn sportieve voldoening blijven behalen, het leidde ook tot de ontwikkeling van mijn karakter als officier. Gedurende de opleiding werd ik gestimuleerd, soms verplicht, om verantwoordelijkheden op te nemen voor mezelf of de groep. Hierdoor leerde ik niet enkel om te gaan met verschillende karakters en meningen maar ook hoe deze verscheidenheid veeleisend argumentatie vraagt om de doelstellingen te bereiken. Gelijkaarde stimulans en uitdaging verwacht ik terug te vinden in de komende Summer School.

Kobe De Vos

Kobe is een 22-jarige student uit Evergem. Na een opleiding Communicatiemanagement aan Howest af te ronden met stages bij Flanders DC en het kabinet van Bart Somers, begon hij eerder dit jaar aan een schakelprogramma Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan UAntwerpen. De combinatie van communicatie en politiek interesseert hem enorm, waardoor de Summer School van Exposure hem een ideale kans leek om meer te weten te komen over politieke communicatie. Buiten zijn opleiding was hij tot eind vorig jaar bestuurslid van LVSV Gent.

Foto van Summer School 2022 deelnemer Kobe De Vos

Sören De Clercq

Sören De Clercq is 22 jaar oud en woont in Oosterzele. 
Als student marketing aan HoGent komt hij vaak in contact met nudging. Echter is dit niet enkel van toepassing op zijn studies. Ook als bestuurslid van Jeugdraad Oosterzele is (politieke) communicatie een belangrijke vaardigheid. 

Door zijn politieke interesse maakte hij tijdens het middelbaar twee jaar lang deel uit van het KRAS scholierenparlement.

Met de deelname aan de Exposure Summer School hoopt Sören zijn kennis en vaardigheden rond politieke communicatie te verruimen.

Bram Heyselberghs

Na het behalen van mijn masterdiploma strategische communicatie is het nu tijd om te ontdekken hoe de wereld van de overtuiging er écht uitziet. Ik houd me dagelijks bezig met politiek en vind het interessant om er discussies over te hebben die de noties van goed en slecht overstijgen. Ook luister ik al eens naar een goed politiek gekruide podcast tijdens het sporten. Politiek is dan ook een thema dat altijd relevant blijft, en waar ik in mijn opleiding (te) weinig aan mijn trekken kwam. Ik kijk er al naar uit om verschillende stemmen te horen die mijn denken gaan verruimen, waardoor niet alleen het weer me warm maakt voor deze summerschool.

Olivier Martens

Foto van Summer School 2022 deelnemer Olivier Martens

Olivier Martens is 25 jaar en rondt dit jaar zijn master in de rechten aan de Universiteit Antwerpen af. Volgend academiejaar zal hij de ManaMa Vennootschapsrecht aanvatten aan de KU Leuven. Daarnaast heeft hij de Dr. De Gruyter wedstrijd gewonnen, is hij lid van de verenig LCM die zich toelegt op het aanleren van onderhandelings- en bemiddelingsskills en gaat hij volgend academiejaar aan de slag als consultant bij de Antwerp Law School Consultancy. Hij is niet politiek actief, maar volgt de politiek wel op de voet. Hij is enorm geïnteresseerd in de overredingskunst en is ervan overtuigd dat deze Summerschool daar  een leerrijke bijdrage toe kan leveren.

Anne Desreveaux

Anne is afgestudeerd met een master in Sustainable Development. Tijdens haar studies ontdekte ze de onmisbare rol die politiek en communicatie spelen in de overgang naar een duurzamere toekomst, dus begon ze zich te verdiepen in beide onderwerpen. Nu houdt ze zich bezig met vrijwilligerswerk bij het Jane Goodall Instituut en binnenkort gaat ze aan het werk bij Luminus om haar kennis over duurzame energie en economie uit te breiden. Als voorbereiding op het werk die haar daar te wachten staat en om zichzelf klaar te stomen voor een mogelijke toekomst in de politiek, zal ze vol enthousiasme deze Summer School volgen.

Foto van Summer School 2022 deelnemer Anne Desreveaux

Martijn Gonnissen

Al vanaf jonge leeftijd ben ik gebeten door de actualiteit, hieruit vloeide uiteindelijk ook mijn interesse voor politiek. Deze interesse ontplooide zich vervolgens in mijn studies, want ik studeer namelijk politieke wetenschappen (3de bachelor – UGent). In het kader van deze opleiding, heb ik een ervaringsrijke stage gelopen bij de Vooruit-fractie in het Vlaams parlement. Studeren doe ik dus in Gent, maar zelf woon ik in Tessenderlo (Limburg). Hier zit ik in het partijbestuur van de lokale Vooruit-afdeling, alsook probeer ik mijn steentje bij te dragen in het beheer van de sociale media-kanalen. Het lokale politieke niveau lijkt mij zeker niet onbelangrijk, omdat je hier dichter bij de burger staat. Naast politiek, heb ik ook een hart voor kinderen en ben ik jobstudent bij de speelpleinwerking in Tessenderlo. Ik sta enerzijds graag tussen de kinderen, maar ook met mijn voetjes aan de grond tussen de andere inwoners van Tessenderlo.

Martijn Vanden Heede

Ik ben afgestudeerd in de bachelor communicatiemanagement maar werk ondertussen als leerkracht Nederlands-Engels. Ik hou ervan om op de hoogte te zijn van de (politieke) actualiteit en ik denk dat de communicatie tussen overheden en burgers erg belangrijk is om een draagvlak te creëren bij de bevolking. Ik neem deel aan de Exposure Summer School omdat ik wel graag iets wil bijleren over hoe politici en bestuursorganen hun communicatie het best organiseren.

Selien Brants

Foto van Summer School 2022 deelnemer Selien Brants

Ik ben Selien Brants en ik heb in 2019 mijn master rechten aan de KULeuven afgerond. Sindsdien ben ik op zoek gegaan naar een job waarin ik kan meewerken aan de verbetering van de maatschappij. Nu ben ik enkele maanden geleden begonnen als kabinetsmedewerker voor de schepen van handel, sport en werk in Leuven en sta ik ook mee in voor de communicatie van cd&v Leuven. Van communicatie en social media heb ik nog niet veel kaas gegeten, dus ik hoop met deze summerschool veel bij te leren hierover.

Luca Lahousse

Luca Lahousse (22) studeert Bestuurskunde en Publiek Management. Naast zijn studies engageert hij zich als voorzitter van een lokale jeugdraad. Verder is hij ook actief binnen een lokale Natuurpuntafdeling (De Torenvalk) waar hij de gemiddelde leeftijd van het bestuur drastisch laat dalen. Mede vanuit de rol die hij opneemt in het middenveld groeide zijn interesse in politiek. Na een eerste vorming van Exposure op een evenement van Bataljong werd zijn interesse in politieke communicatie alleen maar groter. Vandaar neemt hij de komende maanden deel aan de Summer School.

Foto van Summer School 2022 deelnemer Luca Lahousse

David Oppong

Ik ben een 23-jarige student Politieke Wetenschappen met een enorme interesse in current affairs en politiek. Als reporter bij StampMedia deel ik graag mijn analyses over onze sociale leefwereld. Filosofie is ook één van mijn grote liefdes en dit merk je aan mijn bewoordingen en ontledingen van allerlei sociale fenomenen.  

Een heel leergierige jongen die graag leest en nieuwe kennis in zijn wereldbeeld opneemt. Hierdoor bekijk ik onze samenleving vanuit een veelheid aan academisch disciplines.

Xander Mihailidis

Al van in zijn jonge jaren is Xander een trotse Limburger met een hart voor vrijheid, rechtvaardigheid en limburgse gezelligheid. Al snel kwam hij tot de realisatie dat hij een verschil wou maken in de wereld. Zijn vlotte tong en nieuwsgierigheid zorgde ervoor dat hij altijd alles tot op de bodem wou uitzoeken, tot ergernis van menig familielid. Zo belandde hij reeds als student in het 6de middelbaar bij LVSV Hasselt en het Jeugd Parlement Jeunesse, hier kreeg hij de opportuniteit om zijn vaardigheden te ontwikkelen en maatschappelijk in te zetten. Dit engagement leidde tot een opleiding Rechten aan de KU Leuven, vijf mooie jaren bij het Jeugd Parlement Jeunesse en het voorzitterschap van LVSV Leuven in het academiejaar 21-22 en 22-23.

Sven Lievens

Foto van Summer School 2022 deelnemer Sven Lievens

Ik ben Sven Lievens, 23 jaar en geboeid door alles wat met overtuigende communicatie te maken heeft. Fractieleider in het Vlaams Jeugd Parlement, een juridische pleitwedstrijd, voorzitters- en woordvoerderschap van een studentenvereniging – het passeerde allemaal de revue.

Na mijn studies rechten – een vakgebied waar taal uw belangrijkste instrument is – startte ik als doctorandus en onderwijsassistent in het aansprakelijkheidsrecht aan de Universiteit Antwerpen. Voorts ben ik actief bij Jong N-VA StuAnt, de studentenafdeling van onze partij in Antwerpen.

Justine Karamira

Foto van Summer School 2022 deelnemer Justine Karamira

Justine Karamira is een geëngageerde 18 jarige studente die houdt van veelzijdigheid. Naast haar bachelor Rechten optie politiek aan de KUL, houdt ze zich thuis, in Willebroek, bezig met met de chiro waar ze sinds dit jaar ook chiroleidster is. Vorig jaar kon je haar vinden als bestuurder bij de Vlaamse scholieren koepel, die intresse zette ze dit jaar veder door mee te doen aan het Vlaamse jeugdparlement. Naar volgend jaar toe hoopt ze te kunnen deelnemen aan het Jeugd Parlement Jeunesse. Vrijwilligerswerk kent geen geheimen meer voor haar aangezien ze elke zomer een week vrijhoudt om de kindjes van Lentekind te entertainen. Voor de rest verdiept ze zich graag in poëzie en heeft ze wat schrijfsels, die ze eens voordraagt bij Karibu! Haar vrienden beschrijven haar als sociale wereldburger, wederom kan ze genieten van haar eigen rust en neemt ze zichzelf daarom graag op koffiedates.

Charis Way-Way

Foto van Summer School 2022 deelnemer Charis Way-Way

Charis is 20 jaar en rond momenteel haar bachelor Social Sciences aan de VUB af. Als afstudeerrichting koos ze voor communication studies door haar interesse in digitale communicatie strategien en de geloof dat de digitale wereld elke dag in belang groeit. Hiernaast is Charis ook erg geïnteresseerd in de politieke wereld in de brede zin waardoor politieke communicatie een thema is waarin ze zich graag zou willen verdiepen. Buiten de schoolmuren is Charis communicatiemedewerker bij The Brussels Interdisciplinary Research centre for Migration an Minorities (BIRMM), actief als lid in de raad van bestuur van Globelink vzw en doet ze mee aan het CHanGE project van UCOS over gendergelijkheid en seksuele en reproductieve rechten (SRGR).

Foto van Summer School 2022 deelnemer Lucas Adriaenssens

Lucas Adriaenssens

Lucas Adriaenssens (20) is student leraar secundair onderwijs aan de Arteveldehogeschool voor de onderwijsvakken Nederlands en Latijn. Vanuit zijn passie voor de klassieke oudheid en taal groeide ook interesse in het politieke bedrijf. In 2019 sloot hij zich aan bij Open Vld. Om de liberale ideologie te kunnen onderwijzen in de partij en daarbuiten, werd Lucas in 2020 lid van het partijonafhankelijke LVSV Gent, de universiteit van het liberalisme, waar hij voor het academiejaar ’22-’23 hoofdredacteur is van Neohumanisme. Klassieke literatuur, taal, en filosofie boeien Lucas mateloos en hij spendeert hier dan ook vrijwel al zijn tijd aan. Deze zoön politikon kijkt alvast uit naar de Exposure Summer School!

Anouschka van Keulen

Foto van Summer School 2022 deelnemer Anouschka Van Keulen

Ik ben een leergierige student met een drukke agenda. Mijn interesse in andere culturen en talen heeft ervoor gezorgd dat ik na mijn middelbaar eerst een jaar op uitwisseling ben geweest naar Brazilië met AFS; een interculturele uitwisselingsorganisatie waar ik tot op de dag van vandaag actief ben als vrijwilliger. Nu volg ik sinds september 2021 een schakelprogramma voor een Master Politieke Wetenschappen aan de VUB, na mijn Bachelor in International Tourism & Leisure. In mijn vrije tijd strijd ik als politiek geëngageerde activist voor socialistisch feminisme. De Exposure Summer School zal dus ongetwijfeld een grote meerwaarde zijn voor mijn persoonlijke en politieke ontwikkeling.

70 belangrijke checks

Je krijgt een beeld van je huidige aanpak, inclusief verbeterpunten! Zo kom je te weten waar je kansen laat liggen.

Meer dan 105 bedrijven en organisaties startten reeds met deze analyse. 

Schrijf je hier in voor ons volgende webinar: 5 digitale marketing trends om de concurrentie een stap voor te blijven.