Summer school

Deelnemers 2023

Met trots presenteren wij de deelnemers van de Exposure Summer School 2023!

Samen met Reinout Van Zandycke en Lise Beyens zullen ze deze zomer bijleren over politieke campagnes, online communicatie, nudging en technieken om te overtuigen.

Dagmar Volkaert

Hoewel Dagmar sinds september 2022 student af is, is de interesse en honger naar meer toepasbare kennis nog groot. Strategische communicatie en bruggen bouwen tussen verschillende actoren vormden steeds de rode draad doorheen haar opleiding en interesseren haar nog steeds mateloos. Beiden zijn cruciaal in het politieke landschap. Uitstekende communicatie en campagnes moeten de kiezers van je ideeën overtuigen. Zonder stemmen kan je geen verschil maken. Met de Exposure summer school hoopt ze een praktische blik achter de schermen van politieke campagnes op te doen en inzicht te verschaffen in hoe een succesvolle campagne juist op poten wordt gezet.

Ilias De Schryver

Ilias De Schryver (23) behaalde vorig jaar zijn Master in de Rechten aan de VUB en specialiseert zich momenteel in het Intellectuele Eigendomsrecht aan de KU Leuven. In het najaar start hij als advocaat-stagiair aan de balie in Brussel. Afgelopen jaren was hij actief bij ELSA, the European Law Students’ Association, waar hij realiseerde dat consistente interne en externe communicatie nefast zijn voor de goede werking van een vereniging. Tijdens zijn buitenlandse ervaringen in Seoul en Nantes werd hem duidelijk wat de impact is van culturele achtergrond tijdens een debat, discussie of speech. Met zijn deelname aan de Exposure Summer School wil hij zich verdiepen in overtuigingstechnieken en de beweegredenen achter online-communicatie.

Jarne Verhaeghe

Jarne Verhaeghe is doctoraatsstudent aan de Ugent en bezig met het implementeren van AI in de gezondheidszorg. Een grote interesse van Jarne zijn de communicatievaardigheden zoals mensen overtuigen en aanzetten tot actie om een maximale impact te verwezenlijken. Deze vaardigheden zijn essentieel in de politieke wereld en cruciaal om tot kennis-gedreven beleidsvorming te komen. Samen met een technische achtergrond als burgerlijk ingenieur computerwetenschappen vormt de Exposure Summer school een ideale match om deze vaardigheden verder te leren kennen en ontwikkelen. Naast doctoreren is Jarne ook bezig met public speaking en geeft hij onderandere keynotes over AI en causaal denken voor beleidsvoeren.

Loranne Janssens

Nadat ze eerder de Master Politieke Wetenschappen (VUB) behaalde, besloot Loranne de Master Strategische Communicatie (UAntwerpen) aan te vatten. Tijdens deze laatste opleiding liep ze stage bij de online nieuwsredactie van HLN. Gedurende haar studiejaren groeide haar interesse voor politiek en communicatie. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Loranne met veel enthousiasme uitkijkt naar de Exposure Summer School, waar ze meer hoopt bij te leren over de combinatie: politieke communicatie.

Rik Strauven

Rik is gebeten door recht en rechtvaardigheid. Hij ondernam al verschillende stages in dit vakgebied onder andere bij het Hof van Cassatie en Grondwettelijk Hof.  Tijdens zijn rechtenopleiding heeft hij ondervonden dat recht maar zo rechtvaardig kan als de wet het toestaat. Een thema dat brandend actueel is en waar de politiek een niet-te-onderschatten rol in speelt. Voor ik mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt zet, wil ik graag via deze Summer School leren hoe je complexe en abstracte onderwerpen duidelijk en daadwerkelijk kan overbrengen. Een noodzakelijkheid voor elke politicus die tegenwoordig de dag iets wil veranderen. 

Rune Ombecq

Rune Ombecq is een 24-jarige afstuderende student Bestuurskunde & Publiek Management aan de Universiteit Gent. Hij is immer goedlachs, ziet het glas steeds halfvol, en is van jongs af aan enorm geboeid door (politieke) geschiedenis en de politieke actualiteit, van campagne tot beleid. Deze jarenlange interesse leidde hem in 2022 tot een stage als Public Affairs consultant in Brussel. Waar er voordien nog twijfel heerste, was hij er vanaf dan volledig van overtuigd dat zijn professionele toekomst binnen de wondere wereld van de politiek ligt.

De Exposure Summer School is voor hem de perfecte aanzet om zich op een concrete manier verder te specialiseren omtrent politieke communicatie, zijn soft skills aan te scherpen, en om mensen te ontmoeten die even gebeten zijn van de politieke microbe als hijzelf.

Gilles Simoens

Gilles (22) is geboren in een politieke familie en nam deze passie al gauw over. Na een stille covidperiode resulteerde dit in de oprichting van Jong VLD Oudenaarde. Met oktober ’24 in het vooruitzicht komen er boeiende tijden aan. De Exposure Summer School zal hierin zeker een meerwaarde betekenen.

Deze zomer studeert Gilles af aan de HoGent als bachelor kmo-management. Naast politiek en ondernemen is hij ook gepassioneerd door muziek. Een eerste ervaring als ‘Danny Zuko’ in Grease bij Oudenaardse muziekacademie heeft tal van optredens, concerten en een aantal singles als gevolg gehad.

Jannick Baats

Jannick Baats is 27 jaar, geboren en getogen in Antwerpen.
Als voorzitter van Jong N-VA Antwerpen zet hij zich in voor de belangen van de jonge mensen in zijn stad.

Hij streeft naar een betere toekomst voor de Antwerpse jeugd, met een specifieke passie richting de haven, mobiliteit en sport.

Als activist bij het Taal Aktie Komitee zet hij zich in voor het behoud van het Nederlands als voertaal in Antwerpen & Vlaanderen

Hij strijdt tegen de verengelsing van het onderwijs en pleit voor een actieve bevordering van het Nederlands in het maatschappelijk leven.

Jannick combineert zijn passie voor politiek met zijn professionele carrière in de informaticasector,  waar hij zich bezighoudt met het beheer van data en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Elena Martirosyan

Elena Martirosyan (21) is naast haar bachelor politieke wetenschappen aan de UGent ook lid van Jong CD&V en allerlei politieke studentenverenigingen. Ze is gefascineerd door de jongeren die ze daar tegemoetkomt vanwege hun onberispelijke manier van communiceren in het politiek debat. Ze heeft een grote interesse in het discussiëren van maatschappelijke en politieke thema’s, maar vaak zit ze dan vast eens ze haar buikgevoel moet uitdrukken in woorden. Dat houdt haar echter niet tegen om bij te leren zodat ze toch haar stem kan laten horen.

Ze wil vooral werken aan haar communicatie skills en is heel benieuwd naar wat er achter de schermen gebeurt in de politieke wereld.

Indira Oskanova

Als nieuwsgierige communicatieprofessional navigeert de Gentse Indira behendig door de politieke waters van Beringen. Alvorens ze het anker daar liet zakken, proefde ze reeds van de opwindende wereld van nieuws en journalistiek bij VRT NXT INVASION en VICE Belgium in Brussel. Haar volgende uitdaging was het roer van een multibrandstore te Antwerpen recht houden als Head of Marketing, tijdens een periode waarin niemand mocht buitenkomen. Toen de horizon naderde, besloot ze om van koers te veranderen en kwam ze naar voren als een sterke kandidaat voor een functie als kabinetsmedewerker. Momenteel kijkt ze enorm uit naar de Exposure Summer School, waar ze haar kennis en netwerk verder kan vergroten. Met vastberadenheid streeft ze ernaar om de huidige burgemeester waar ze voor werkt naar een glorieuze herverkiezing te leiden, terwijl ze haar eigen succesvolle pad smeedt in de politieke arena.

Joachim Du Caju

Joachim Du Caju is 20 jaar,woont in Lokeren en studeert in Gent. Hij is eerstejaars student politieke wetenschappen aan de Ugent. Hij is lid van Jong VLD Lokeren en helpt daarbij de burgemeester en de partij. Hij is al lang geïnteresseerd in politiek en vooral in de politiek van de Europese Unie en haar deelstaten. Hij neemt deel aan Exposure Summer School om zijn politieke vaardigheden te verfijnen en hopelijk hiermee zijn impact op de politiek te maken. Dit aan de hand van impactvolle en effectieve politieke communicatie. De nieuwe generaties consumeren politieke communicatie exclusief via het internet dus grote veranderingen in dit soort communicatie staan te wachten.

Maarten de Bakker

Maarten de Bakker is 23 jaar oud en derde bachelor student in de ‘politieke en sociale wetenschappen’ aan de Vrije Universiteit Brussel. Afgelopen semester leerde hij meer over politieke partijen en verkiezingen. Hierdoor groeiden zijn interesses om ooit zelf mee te werken aan het organiseren van een politieke campagne. Gedurende zijn opleiding wordt hij gestimuleerd om voor een groep mensen te spreken over maatschappelijk thema’s. Daarin kan hij helemaal in opgaan en probeert hij anderen te boeien met fascinerende presentaties. Maarten hoopt meer geëngageerde jongeren te leren kennen aan deze Summer School, om met anderen ideeën te kunnen uitwisselen.

Ruben Henderickx

Ruben, een gedreven 23-jarige, zit in zijn eerste jaar van de master Rechten. Hij deed mee aan het Vlaams Jeugdparlement en is zeer geïnteresseerd in de actualiteit. Dagelijks leest hij de krant, vooral het politieke nieuws trekt zijn aandacht. Ruben houdt van debatteren en gaat graag de discussie aan over politieke onderwerpen. Zijn passie voor politiek en zijn betrokkenheid bij actuele kwesties motiveren hem om zijn kennis verder te verdiepen. Als een ambitieuze jongeman streeft hij ernaar om in de toekomst een actieve rol te spelen in het politieke discours en een positieve impact te hebben op de samenleving.

Ulla Walravens

Ulla ging naar school in het Brusselse en deed in het middelbaar Woordkunst-Drama: Nu studeert ze Sociaal Werk met Kunst- en Cultuurbemiddeling. Ze werd doorheen haar theaterprojecten getriggerd om kunst en wereld te verbinden, op een zo sociaal mogelijke manier. Sinds een half jaar is ze voorzitter van Jongsocialisten Zennevallei en organiseert ze samen met haar bestuur heel wat fijne zaken, die eveneens broodnodig zijn. Ze vindt het belangrijk dat de drempel naar politiek voor jongeren enorm verlaagd wordt om het zo te doen inzien wat ze kunnen betekenen voor hun eigen toekomst en die van anderen. Om die drempel te verlagen wil ik leren hoe ik gepast communiceer naar hen toe; om hen deel
te laten zijn van het groter geheel.

Talia Davids

Talia is 26 jaar en afkomstig uit het Limburgse Achel, maar is nu al vele jaren vooral in Leuven terug te vinden. Daar heeft ze, na heel wat moeilijkheden op allerlei vlak, haar bachelor in de geneeskunde afgerond en werkt ze toe naar een masterdiploma biologie. Naast muziek, was wetenschap dus haar (tweede) first love. Tijdens die lange studententijd kwam ze middels een post op Facebook en een levensveranderend toiletbezoek terecht bij Vlaams Jeugd Parlement, waar ze als bestuurslid uiteindelijk nog een derde liefde mocht ontdekken: die voor sterke communicatie. Haar doel is nu om daar meer over bij te leren én deze ooit in te kunnen kantelen in een carrière als biologe. 

Eliza Movsisyan

Eliza is een 23-jarige student communicatiewetenschappen die een belangrijke keuze zal moeten maken voor haar verdere studie-en/of werkcarrière. Haar interesse in media zorgde ervoor dat ze op zoek ging naar verschillende  bronnen om ervaring op te doen. Zo is Eliza in 2023 begonnen als reporter bij StampMedia en heeft ze al enkele artikels geschreven. Ze zou graag de ESS willen meedoen om beter te weten wat politieke communicatie precies inhoudt. Zelf heeft Eliza in het verleden gecommuniceerd over politieke issues op haar social media kanalen (Twitter (@elmvss) en Instagram (@elizamovsis) en (@araransaa)). Hierop heeft ze issues aangehaald die haar nauw aan het hart liggen en waar ze veel kennis over beschikt. Dit zijn onderwerpen omtrent haar geboorteland Armenië. Kortom ze is heel nieuwsgierig naar alle mogelijkheden en zal met veel enthousiasme en openheid de lessen willen bijwonen!

Emily Mortier

Als afgestudeerd master in de pedagogische wetenschappen is de 24-jarige Emily misschien wel een vreemde eend in de bijt. Maar niets is minder waar, enkele jaren geleden richtte ze mee de protestgroep “Aalst vergeet de Jeugd” op waaruit een engagement als voorzitter van de Aalsterse jeugdraad VONK volgde. Interesse voor jongeren, politiek en de verbinding ertussen bleef, zo combineert ze momenteel een job bij Bataljong met onderzoek naar jeugdige inspraak in het lokaal beleid. Maar na één jaar werkervaring zoekt ze naar meer. Vanuit het middenveld kunnen wegen op lokale politiek is haar streefdoel. De Exposure Summer School kan hierbij een belangrijke stimulans en boeiende inspiratiebron zijn.

Jan Boeckx

Jan Boeckx is een trotse Kempenaar uit Rijkevorsel. Met een vleugje Kempisch hier en daar engageert hij zich in zijn contreien voor allerhande boeiende initiatieven.

Van kinds af aan is Jan Lid van Chirojeugd Vlaanderen. Hij startte bij Chiro St-Jozef Rijkevorsel als lid, werd leiding en stampte onlangs een VZW uit de grond.
Zo stoomt hij samen met een schitterende groep vrijwilligers Chiro St-Jozef Rijkevorsel klaar voor nieuwe lokalen en de toekomst.

Jan heeft een diploma in de informatica. Hij werkt in de IT-sector als optimalisatie-consultant.
Daarnaast is Jan actief bij de jeugdraad van Rijkevorsel, Jong N-VA & N-VA Rijkevorsel.

Kelsey Dewulf

De 24-jarige Kelsey Dewulf woont al haar hele leven in Torhout. Al zijn er een aantal periodes geweest waarin ze niet in West-Vlaanderen te vinden was: zo zat ze tijdens haar studies Taal- en Letterkunde en European Studies op kot in Leuven, woonde ze vier maanden in Heidelberg voor een Erasmus-uitwisseling en genoot ze van een zomer in Berlijn tijdens haar stage bij de Vlaamse Vertegenwoordiging. Na haar studies kwam ze terug naar Torhout, waar ze jarenlang lid en leidster is geweest bij de KSA. Van deze summer school verwacht ze veel bij te leren over politieke communicatie en hoe een politieke campagne in zijn werk gaat, iets wat ze als kabinetsmedewerkster bij een schepen van Stad Brugge het komende jaar goed zal kunnen gebruiken. In haar vrije tijd, kom je Kelsey vaak tegen met een boek of koffie in haar handen of gezellig op stap met vrienden.

Peter Yorck

Ik ben Peter Yorck, 27 jaar oud, en onlangs heb ik mijn studie Europese politiek afgerond aan de UGent. Mijn passie voor (Europese) politiek en Europees klimaatbeleid is verder gegroeid door mijn stage in het Europees Parlement, waar ik de milieucommissie mocht opvolgen, en door mijn huidige baan bij het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, waar ik betrokken ben bij de voorbereiding van het Europees Voorzitterschap van België/Vlaanderen.

Naast mijn politieke interesse ben ik een sociaal persoon die graag in contact staat met anderen. Tijdens mijn studententijd heb ik bijvoorbeeld geholpen met de organisatie van de Student Kick-Off en draai ik graag plaatjes. Op zonnige dagen kun je me vinden op een terras met een chouffke in de hand.

Sinds 2020 ben ik actief als secretaris bij CD&V Damme en ben ik ook betrokken bij de jongerenafdeling van CD&V. Via de Exposure Summer School hoop ik zowel professioneel als persoonlijk te groeien en veel nieuwe dingen te leren.

Filip Kazmierczak

Filip werd geboren op 19 mei 2002 in Szczecin, Polen. Toen hij 7 jaar oud was, verhuisde hij samen met zijn moeder naar België waar hij tot op de dag van vandaag zou wonen in het landelijke West-Vlaanderen. Filip was altijd een nieuwsgierig en leergierig persoon. Deze eigenschappen hebben hem ook in de richting gestuurd van politiek toen hij voor het eerst in 2014 de verkiezingen mee volgde vanuit de zetel in de salon. In het middelbaar werd deze interesse in politiek echter een hobby geworden en op vrij vroege leeftijd was Filip het zeker van Politieke wetenschappen te studeren, wat hij tegenwoordig ook doet. Via toeval is hij op een add terechtgekomen van Exposure over de Summer School en besloot daarom zich ervoor in te schrijven om zijn kennis te verbreden, los van de klassieke schoolboeken.

Mezia Nuyts

Mezia heeft altijd een sterke interesse gehad in andere culturen en de impact die ze hebben op onze Belgische samenleving, politiek en beleid. Deze interesse groeide verder tijdens haar studies en in haar professionele carrière. Ze behaalde een Bachelor in de Rechten en een Master in Midden-Oosten Studies, en na haar afstuderen begon ze te werken als kabinetsmedewerker bij een gemeentebestuur. Momenteel werkt ze als parlementair medewerker voor een Vlaams volksvertegenwoordiger. Door haar betrokkenheid bij politieke communicatie kwam ze in aanraking met de Exposure Summer School, waar ze haar communicatieve kennis en vaardigheden verder hoopt te ontwikkelen.

70 belangrijke checks

Je krijgt een beeld van je huidige aanpak, inclusief verbeterpunten! Zo kom je te weten waar je kansen laat liggen.

Meer dan 105 bedrijven en organisaties startten reeds met deze analyse. 

Schrijf je hier in voor ons volgende webinar: 5 digitale marketing trends om de concurrentie een stap voor te blijven.