Je hebt het ooit wel gehoord: “als je jongeren wilt bereiken, dan moet je Snapchat of Instagram inzetten”. Enkele weken geleden gaf ik je al wat tips over hoe je Snapchat kan combineren met je politieke activiteiten. Nu is Instagram aan de beurt!

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Hoe Instagram en politiek combineren?

Het is inderdaad zo dat jongeren niet de makkelijkst te bereiken doelgroep is. Instagram inzetten kan je hierin helpen. Al doe je dit best wel op een correcte manier. Zie Instagram niet als jouw online partijfoldertje. Hoe zorg je nu dat je volgers krijgt en mensen bereikt?

Tips Instagram en politiek.

Optimaliseer je account.

Zorg dat alles op punt staat. Slechts een beperkt aantal Vlaamse politici zijn erg actief op Instagram. En nog minder politici delen een link naar de eigen website of maken duidelijk wie ze zijn. Zorg dus dat je bio goed is ingevuld. Het lijkt misschien banaal, maar velen verwaarlozen het.

Wees origineel

Gebruik Instagram niet als een kopietje van Facebook. Deel unieke foto’s. Waarom zouden ze je anders volgens op Instagram? Als je daar enkel deelt wat je ook op andere kanalen deelt, dan is er helemaal geen meerwaarde.

Laat je adviseren
Het is logisch dat je niet steeds op de hoogte kan zijn van de laatste trends of nieuwe technische ontwikkelingen. Online kan je al heel wat handleidingen vinden. Al raken die ook wel snel gedateerd. Laat je daarom bijstaan door experts. Toegegeven, al die kanalen beheren kost natuurlijk ook veel tijd en moeite. Steeds meer politici doen dat ook. Zo had Berlusconi ook iemand in dienst om zich te profileren via Instagram.

Interactie

Ga de interactie aan met je volgers en de accounts die je volgt. Like en reageer op foto’s. Laat zien dat jij er bent en dat je ook interesse hebt in de anderen. Enkel op jacht zijn naar nieuwe volgers werkt niet. Wees sociaal en volg mensen terug.

Wees authentiek

Obama benadrukte via zijn @POTUS-account dat hij het zelf was die de tweets publiceerde. We moeten daar natuurlijk niet naïef in zijn. Daar zal wel een heel team achter zitten of toch tenminste een groot plan. Alleen blijkt het wel te werken en appreciëren mensen deze authenticiteit.

Maak het persoonlijk

Instagram is een sociaal medium. Volgers zitten dus niet te wachten op foto’s van stoffige zalen en dikke dossiers. Je moet natuurlijk niet altijd selfies online plaatsen, maar maak het toch wel persoonlijk. Je kan bijvoorbeeld poseren met vrienden of familie.

Kies het juiste moment

Ga niet om 3u in de nacht foto’s online plaatsen. Niemand die dan online zit. Je kan beter iets online zetten rond het avondeten. Of post een leuke foto als er een speciale gelegenheid is, zoals met Kerstmis of Valentijn. Pas de inhoud van de foto dan natuurlijk ook wel aan.

Benieuwd naar meer tips omtrent politieke communicatie?

Of eerder interesse in een keynote over online campagne voeren?

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!