Iedereen wordt vandaag de dag gebombardeerd met advertenties en campagnes. Tijdens mijn studiereis door Amerika leerde ik dat de gemiddelde Amerikaan 3000 advertenties te zien krijgt per dag! In België zal dit wel iets minder zijn, maar ook hier is er een echte communicatieoverload.

Wij scrollen vooral op automatische piloot door onze tijdlijn. In de trein, op het toilet, in de zetel, overal liken we van alles en nog wat. Uiteindelijk besteden we vaak niet meer dan een halve seconde aan een bericht op Facebook. Het is ook daarom dat psychologische inzichten steeds belangrijker worden in marketing. Want hoe moet je er vandaag nog uitspringen?

Wij willen je alvast 1 tip geven!

Gebruik een bekend persoon

Maak in je post gebruik van een bekend persoon. In het marketingjargon heet dit celebrity endorsement. Omdat mensen deze persoon in een fractie van een seconde herkennen, is de kans groter dat je publiek even stil staat bij jouw post. Zo trek je hun aandacht en verhoog je de kans op een like of een reactie. Natuurlijk is zoiets voor elkaar krijgen niet evident, maar het is wel de moeite waard.

Tijdens Amerikaanse verkiezingen wordt hier regelmatig gebruik van gemaakt. Je leest er hier meer over. 

Wil je meer van deze marketingtips?

Abonneer je dan op onze wekelijkse tips and tricks!