Logo_summerschool_transparant_zwart

Benieuwd hoe maatschappelijke campagnes werken? Altijd al geboeid geweest door politieke communicatie? Dan is Exposure Summer School jou op het lijf geschreven! In 4 online sessies krijg je niet alleen veel informatie, je bouwt ook aan een zeer sterk en relevant netwerk.

Deze opleiding is relevant voor iedereen die wilt weten hoe je meer draagvlak krijgt voor je boodschap of idee. Iedereen is welkom: of je nu politiek actief bent of niet. En het beste van allemaal? Het is volledig gratis. Met dit traject, gespreid over de volledige zomer, willen we jonge geëngageerde mensen extra kansen geven om hun stem te laten horen en groepen in beweging te zetten.

De inschrijvingen zijn gesloten!
Benieuwd wie de komende zomermaanden ondergedompeld wordt in publieke marketing? Ontdek hier de deelnemers van de Exposure Summer School 2023!

Praktische informatie

4 sessies van 3 uur

Maximaal 28 deelnemers Leeftijd: 18 - 28 jaar

Kostprijs: Gratis!

Deadline om aan te melden: 31 mei 2023, 23u59

Wat vonden vorige deelnemers van de Exposure Summer School?

Na een geslaagde eerste editie in 2021 en een al even succesvolle tweede editie in 2022 besloten we ook om dit jaar een derde Summer School te organiseren. Je vindt alle deelnemers van de Exposure Summer School 2021 en 2022 hier terug. We verzamelden alvast enkele getuigenissen: 

Over ons

 • – Auteur “Het Nieuwe Campagne voeren”, “Verkiezingen winnen zonder opkomstplicht.” en “Nudging en Overtuigen”.
 • – Meer dan 200 workshops gegeven over politieke marketing
 • – Meer dan 50 politieke campagnes begeleid
 • – Inspiratie bij internationale teams: Cambridge Analytica (Donald Trump, Blue State Digital (Obama), LMP (Macron), …
 • – 80 Podcasts ‘Marketing & Verkiezingen’

Aanmelden voor de Exposure Summer School

Exposure Summer School is voor iedereen tussen de 18 en 28 jaar (zowel voor studenten als niet-studenten) die grote interesse heeft in online en politieke campagnes. Belangrijk: deze cursus is niet alleen voor jongeren met een politieke lidkaart. Actief in de lokale jeugdraad, geëngageerd in een ngo of gewoon geboeid door overtuigende communicatie? Ook dan ben je zeker welkom. Meld je hier aan als je wilt deelnemen.

BELANGRIJK: Schrijf je enkel in als je op alle data aanwezig kan zijn. Als je nu al weet dat je bepaalde sessies zal moeten missen, dan heeft aanmelden geen zin. De exacte data van de sessies vind je terug bij het programma hieronder.

Dit programma staat op je te wachten. Mis het niet!

 • Sessie 1: Het ABC van politieke campagnes

 • 27 juni 2023 van 18u30 tot 21u30

In de eerste sessie word je ondergedompeld in de kern van politieke communicatie en campagnevoeren. Reinout legt uit wat de verschillende elementen zijn, hoe je een goede boodschap meegeeft en welke tools je kan gebruiken om een campagne uit te rollen.

Deze gaat fysiek door in Gent: Kerkstraat 106, 9050 Gentbrugge

 • Sessie 2: Online campagnes

 • 25 juli 2023 van 19u tot 21u

In de tweede sessie gaan we dieper in op online campagnevoeren. Hoe overtuig je mensen online? In deze sessie zoomt Reinout in op enkele vuistregels en vertellen ze alles over de laatste trends en ontwikkelingen in het online campagnevoeren. Ook vergelijken we onze Belgische campagnes eens met die in het buitenland, waarbij we ook nagaan welke eenvoudige stappen onze politici al eens zouden kunnen zetten om meer data-bedreven campagne te voeren.

Deze gaat online door. 

Sessie 3: Overtuigend communiceren

 • 29 augustus 2023 van 19u tot 21

In de derde sessie ga je samen met Reinout uitzoeken hoe je overtuigend(er) kan communiceren. We bekijken meer dan 100 voorbeelden en zoomen in op enkele praktische, makkelijk toepasbare tips en tricks. Deze derde workshop zal erg praktisch zijn; het draait vooral om het leren opstellen én uitvoeren van een sterk communicatieplan.

Deze gaat online door.

Sessie 4: Spreken en speechen

 • 26 september 2023 van 18u30 tot 21u30 

In de laatste sessie geven we een korte opleiding ‘spreken met impact’, waarin dieper ingegaan wordt op één van de belangrijkste aspecten binnen een (politieke) campagne; een speech. In de workshop helpen we jou bij het opbouwen van een overtuigende redevoering, door in te gaan op eenvoudige praktische tips rond uitstraling, het gebruik van je stem en de rol van het publiek. Verder zullen veel voorbeelden van lokale én internationale politici worden aangehaald. Spread the word!

Deze gaat fysiek door in Gent: Kerkstraat 106, 9050 Gentbrugge

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Wat doet Exposure?

Exposure is een consultancy- en PR-bureau dat gespecialiseerd is in politieke communicatie en public affairs. Vanuit onze specialiteit in psychologie en online marketing zorgen wij voor meer impact voor bedrijven, organisaties, ngo’s en politieke partijen. Dit kan gaan van het optimaliseren van een personal brand van een partijvoorzitter tot het ontwikkelen van een communicatiestrategie voor een ngo die zich inzet voor een duurzamere wereld.

Het team van Exposure is een jong en gedreven team. Desalniettemin hebben we al veel ervaring in wat we doen; zo voerden we al meer dan 100 politieke campagnes uit (lokaal en nationaal) en werden we in 2019 uitgeroepen tot ‘Start-up van het jaar 2018’. Ons boek ‘Nudging & Overtuigen’ werd ook genomineerd voor Managementboek van het Jaar. 

Zaakvoerder Reinout Van Zandycke zal de Summer School sessies geven.

De lesgever:

Reinout Van Zandycke

Reinout is zaakvoerder van Exposure en is zich al meer dan 10 jaar aan het specialiseren in de psychologie van het overtuigen. Hij is naast docent ook nog auteur van 3 boeken over politieke communicatie en nudging. Reinout zal je tips geven over hoe je anderen makkelijker kan overtuigen, alsook hoe je jezelf kan beschermen. Hij zal de belangrijkste strategische inzichten met jou delen, maar ook heel wat praktische tips geven. 

Veelgestelde vragen

Deze Summer School is voor iedereen met een enorme passie voor politiek & communicatie. We willen iedereen de kans geven om deel te nemen. Daarom kiezen we ervoor om geen inschrijvingsgeld te vragen. Het enige dat we vragen is een grote dosis motivatie en veel interesse. Wij willen hiermee jongeren ondersteunen in hun missie om dingen in beweging te zetten en een nieuwe wind te brengen. 

Er zijn in totaal 28 plaatsen beschikbaar voor de Exposure Summer School.

We zijn op zoek naar een goede mix van interesses en achtergronden. Op basis van je antwoorden in het aanmeldingsformulier zullen we selecteren. Zo heeft iedereen een eerlijke kans.

Voor iedereen die wilt bijleren over hoe politieke campagnes werken en/of hoe je je communicatie overtuigender kan maken. Deze opleiding kan relevant zijn voor iemand die politieke actief is binnen partij, maar het is evengoed relevant voor jongeren die actief zijn in een lokale jeugdraad, ngo, … Eigenlijk voor iedereen die meer wilt weten over een draagvlak opbouwen voor een idee of mening.

Wij focussen ons op de motivatie van de deelnemers. Vul dus zo goed als mogelijk het invulformulier in. 

Je kan best zo snel mogelijk inschrijven zodat we ook kunnen bevestigen dat we je inschrijving goed ontvangen hebt, maar je hebt tijd tot 31 mei 23u59.

De eerste en de laatste sessie zullen fysiek doorgaan. De tweede en derde sessie gaan online door. Naast de sessies zelf, gaan we ook een whatsapp-groepje starten waar we nog extra tips en informatie kunnen delen.

Alle collega’s binnen Exposure zouden met hun ogen toe inschrijven. Deze sessies zijn uniek in Vlaanderen. Je zal kennis opdoen die je je hele leven kan gebruiken. Bovendien leer je ook mensen kennen die net zo gefascineerd zijn in politiek als jij. 

Neen, zeker niet en integendeel zelfs. Deze summer school is voor iedereen die interesse heeft in overtuigen relevant. Je kan je ook gewoon inschrijven omdat het je interesseert en je hier meer over wilt leren. 

Wat vonden andere deelnemers van de Exposure Summer School?

70 belangrijke checks

Je krijgt een beeld van je huidige aanpak, inclusief verbeterpunten! Zo kom je te weten waar je kansen laat liggen.

Meer dan 105 bedrijven en organisaties startten reeds met deze analyse. 

Schrijf je hier in voor ons laatste webinar van 2023: 3 psychologische inzichten om met je marketing in 2024 te knallen!